Sjmport Napisano 28 Grudnia 2023 Share Napisano 28 Grudnia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 W tych 2osobówkach od AZ zastanawiające jest to że w pudełkach pojawiają się 2 rodzaje kadłubów- z gondolą na silnik (jak w standardowym A2) i bez gondoli (pod 1/2 Argusy). Pudełkowe wersję 2os bazują na kadłubach z gondolą- tylko tu jest oszklenie dla 2os. Ale taki wariant to całkowite what if, ja się nie spotkałem z szkicami takiej konfiguracji w literaturze. W literaturze w szkicach przewidywanych wersji, 2os jest prezentowana jako samolot bez gondoli i jakiegokolwiek silnika - szybowiec szkolny. Taki goły kadłub występuje w pudełkach 1os z Argusem ale znowuż tam nie ma szkła na 2os... I tak, mając podstawową wersje 2os porobili kadłuby i pudełka z których nijak nie złoży się tej najbardziej prawdopodobnej wersji (zostaje kupić 2 modele - z jednego goły kadłub z drugiego oszklenie). Przejrzałem wszystkie dostępne inboxy modeli gdzie w pudełku jest goły kadłub 1os + 2os, nigdzie nie przewidują wersji 2os , zatem albo w ferworze walki wylali dziecko razem z kąpielą... albo może coś jeszcze dojdzie do katalogu? Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 29 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2023 Podejrzewam, że coś dojdzie. W filmiku wspominam o tych zawijasach z wersją dwuosobową. AZmodel stworzył what-if do what-if. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi