Skocz do zawartości

Weathering (bo chippingu i innych gości nie znam) - ale współczesnych okrętów podwodnych - jak, co ,czym ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No właśnie, pierdyliard porad  do pancerki, niewiele mniej do samolotów a gdzie się podziały OP. Smukły lub cygarowaty kształt, mało skomplikowane to wszystko, niemal wszystko czorne. I co mam z tym zrobić tak, żeby nabrało "życia" ????

Napisano
Godzinę temu, tomaszzt napisał:

No właśnie, pierdyliard porad  do pancerki, niewiele mniej do samolotów a gdzie się podziały OP. Smukły lub cygarowaty kształt, mało skomplikowane to wszystko, niemal wszystko czorne. I co mam z tym zrobić tak, żeby nabrało "życia" ????

Na przykład to?

HMS ASTUTE 1/350 - Ready for Inspection - Maritime - Britmodeller.com

Albo to: 

Napisano

Tak, chodzi o efekt, jak z Astute.  Zależy mi bardziej na ogólnikowych radach - jakie specyfiki, metody. Będę wdzięczny za nakierowanie na poradniki, strony, cały czas rozmawiamy o OP. Jest jeszcze kwestia cieniowania kadłuba, podobno stosuje się malutką krateczkę (siatka ?) podkładaną przed dyszę aero, żeby zimitować panele na kadłubie ?!

Napisano (edytowane)

Jak już wiesz, co i jak ma wyglądac, to sobie poprzeglądaj warsztaty, galerie - tutaj, na stronie KFS, na stronach zagranicznych. Techniki są podobne. Producenci chemii w rodzaju AK Interactive czy Ammo Mig mają też na stronach swoje sekcje poradnikowe. Dużo różnych tutoriali znajdziesz na Youtubie. Załóż warsztat, pokazuj i pytaj. Siatka fotorawiona - Part robi takie, Aber, inni producenci pewnie też. 

Trzymam kciuki!

Edytowane przez socjo1