KubaRo950 Napisano 20 Stycznia Share Napisano 20 Stycznia (edytowane) Model przedstawia maszynę z walk w okolicach Bagdadu w 2003 roku. Zbudowany ze starego modelu Dragona. Dodatki: Legend, EMP3D oraz to co znalazłem w moich zapasach. Figurka z MiniArtu. Slat armor z profili wzorowany na Eduardowskim. Oznaczenia to kalkomanie z Echelona. Edytowane 21 Stycznia przez KubaRo950 Poprawiłem fotki 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 20 Stycznia Share Napisano 20 Stycznia Fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 20 Stycznia Share Napisano 20 Stycznia 15 minut temu, KubaRo950 napisał: Model przedstawia maszynę z walk w okolicach Bagdadu w 2003 roku. Slat armor z profili wzorowany na Eduardowski Mi się podoba zarówno model jak i te dodatki, Z którego zestawu Dragona zbudowałeś swoją miniaturę Abramsa - Dragon 9125 1/35 USMC M1A1 Abrams czy też Operation Iraqi Freedom M1A1HA Abrams 3533.. Co do tego pancerza listwowego z tylu kadłuba to jesteś pewien że tam powinien być , z tego co pamiętam to były jakieś próby ale skończyły się na prototypie i nie bral udziału w działaniach bojowych. Podobnie chyba było z tym koszem z tylu wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRo950 Napisano 20 Stycznia Autor Share Napisano 20 Stycznia Model budowany z tego zestawu Dragon 3535 Dorwałem na aukcji ten model w jakimś pierwszym wydaniu, miał metalową lufę, tą klatkę na koszu właśnie oraz magic tracki. Klatka na silniku jest zdejmowalna, możliwe że poza faze prototypu to nie wyszło, ale podoba mi sie takie urozmaicenie. Moge je w zasadzie dowolnie zdejmować, jeśli ma być bardziej merytorycznie Co do dodatkowego kosza, to na ilustracji kalek od Echelona, ten konkretny egzemplarz także miał te dodatki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 20 Stycznia Share Napisano 20 Stycznia (edytowane) 2 godziny temu, KubaRo950 napisał: Czyli budowaleś go w oparciu o M1A1 AIM . Zapomniałem dodać iż ten pancerz listwowy był do wersji M1A2 Abrams + drugi kosz, można go znależść np. w tym zestawie Voyagera . Co do kalkomani , błędy zdarzą się każdemu, autorzy kalkomanii to też ludzie i błędy również popełniają. Poniżej masz zdjęcia Abramsów z tej samej kompani co i twój czołgutek one też mają dwa kosze ale inne , czy zdjąć kosz ? ? to jest Twój model i ważne ze tobie się podoba , i nie będe ukrywal że mi też się podoba. czy to nie jest twój Abrams USMC M1A1 Abrams C Company 1st Tank Batalion USMC M1A1 Abrams Edytowane 20 Stycznia przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRo950 Napisano 20 Stycznia Autor Share Napisano 20 Stycznia (edytowane) 27 minut temu, bulik58 napisał: Czyli budowaleś go w oparciu o M1A1 AIM . Zapomniałem dodać iż ten pancerz listwowy był do wersji M1A2 Abrams + drugi kosz, można go znależść np. w tym zestawie Voyagera . Co do kalkomani , błędy zdarzą się każdemu, autorzy kalkomanii to też ludzie i błędy również popełniają. Poniżej masz zdjęcia Abramsów z tej samej kompani co i twój czołgutek one też mają dwa kosze ale inne , czy zdjąć kosz ? ? to jest Twój model i ważne ze tobie się podoba , i nie będe ukrywal że mi też się podoba. czy to nie jest twój Abrams USMC M1A1 Abrams C Company 1st Tank Batalion USMC M1A1 Abrams Piekny research, Tak na zdjeciu z zamazaną nazwą na lufie to chyba właśnie mój o nazwie 'Ares x Group Teraphy' Co do merytoryki to już same osłony na koło napędowe się nie za bardzo zgadzają, ponieważ chyba po Dessert Storm przestali ich używać. Ja jednak bardzo chciałem mieć abramsa w kolekcji z tym elementem. Inspiracją było przedostatnie zdjęcie. Edit. Ciekawy smaczek zauważyłem na zdjeciu które dodałeś. Zamiast .50 u dowódcy chyba jakoś prowizorycznie przymocowana została M4? Edytowane 20 Stycznia przez KubaRo950 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 20 Stycznia Share Napisano 20 Stycznia 31 minut temu, KubaRo950 napisał: Przeglądnąłem się temu zestawowi kalkomanii i parę rzeczy mi nie pasowało dlatego przeleciałem przez fotki które mam i one potwierdziły moje przypuszczenia. Co do M4 zamiast M-2 to nawet tego nie zauważyłem. Co będzie jako następne w kolejce do galerii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRo950 Napisano 20 Stycznia Autor Share Napisano 20 Stycznia Coś z zaczetych projektów na przestrzeni lat, bo nazbierało się tego sporo. Najbardziej prawdopodobne to PUMA IDF, Zdobyczny Unimog z wyrzutnią rakiet a'la GunTruck z wojny w Libanie zdobyty przez wojska IDF, Stryker Dragoon lub duet Leclerc i Centauro w kolorkach UN Za każdym razem obiecam Sobie, że nie rozgrzebie nic nowego zanim czegoś nie dokończę i efekt jest taki że mam +/- 50 projektow w pudełkach i z +/- 20 posklejanych czekających na malowanie lub pomalowanych czekających na dapszy etap prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 20 Stycznia Share Napisano 20 Stycznia Fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia 1 godzinę temu, KubaRo950 napisał: Coś z zaczetych projektów na przestrzeni lat, bo nazbierało się tego sporo. Najbardziej prawdopodobne to PUMA IDF, Zdobyczny Unimog z wyrzutnią rakiet a'la GunTruck z wojny w Libanie zdobyty przez wojska IDF, Stryker Dragoon lub duet Leclerc i Centauro w kolorkach UN Za każdym razem obiecam Sobie, że nie rozgrzebie nic nowego zanim czegoś nie dokończę i efekt jest taki że mam +/- 50 projektow w pudełkach i z +/- 20 posklejanych czekających na malowanie lub pomalowanych czekających na dalszy etap prac Ja mam podobnie , rozgrzebanych dużo, w pudłach jeszcze więcej , ilekroć postanawiałem nic nowego nie zaczynać i nie kupować, tylekroć nie umiałem się oprzeć pokusie. Puma to bardzo fajny model jeśli byś szukał materiałów o tym pojeździe to w dziale 1:1 jest wątek o nazwie Operacja ,, Iron Swords ,, tam znajdziesz trochę materiałów o Pumie. P.S. Wracając krótko do tej osłony ażurowej , miała ona być częścią składową programu TUSK pod nazwą RPUSA (Rear Protection Uni Slat Armor ) i w ostatnich miesiącach 2004 roku po zamontowaniu na M1A2 SEP 3 Batalionu 2 Pułku Kawalerii wziął udział w działaniach . Następnie został skreślony z programu TUSK, podobno jedną z przyczyn o ktorej słyszałem był cieżar tej oslony ktory uniemożliwiał dostęp M1A2 SEP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRo950 Napisano 21 Stycznia Autor Share Napisano 21 Stycznia (edytowane) 9 godzin temu, bulik58 napisał: Ja mam podobnie , rozgrzebanych dużo, w pudłach jeszcze więcej , ilekroć postanawiałem nic nowego nie zaczynać i nie kupować, tylekroć nie umiałem się oprzeć pokusie. Puma to bardzo fajny model jeśli byś szukał materiałów o tym pojeździe to w dziale 1:1 jest wątek o nazwie Operacja ,, Iron Swords ,, tam znajdziesz trochę materiałów o Pumie. P.S. Wracając krótko do tej osłony ażurowej , miała ona być częścią składową programu TUSK pod nazwą RPUSA (Rear Protection Uni Slat Armor ) i w ostatnich miesiącach 2004 roku po zamontowaniu na M1A2 SEP 3 Batalionu 2 Pułku Kawalerii wziął udział w działaniach . Następnie został skreślony z programu TUSK, podobno jedną z przyczyn o ktorej słyszałem był cieżar tej oslony ktory uniemożliwiał dostęp M1A2 SEP Wszystko jasne, myślę że kupię z Voyagera zestaw snorkeli i zamontuję zamiast tej klatki właśnie tą końcówkę od snorkela. Takie puste żaluzje od silnika jakoś mi się nie podobają. Edytowane 21 Stycznia przez KubaRo950 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi