Praetorian Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Mało się świeci. Ja bym jeszcze raz zmatowił i wypolerował i nawoskował. Oczywiście możesz używać akcesoriów samochodowych. Tylko uważaj na pasty polerskie, bo często są grubo ścierne i łatwo się przeszlifujesz do podkładu albo plastiku na rantach, albo porobisz rysy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Jeśli masz te same wypraski co ja to czeka Cię przesunięcie kolumny kierownicy o jakieś 4-5mm.Bo jak wkleisz tak jak jest to brzeg koła kierownicy wypadnie Ci prawie na środku konsoli środkowej.Dziwne to trochę,że taką gafę popełniono.Jakby tak było w rzeczywistości jak w modelu(bynajmniej moim) to trzymając kierownicę jeden jej brzeg by wypadł na środku klatki piersiowej.A co do kwiatków to możesz kupić arkusz naklejek na paznokcie jakie używają kobiety,żeby sobie szponki ozdabiać.Nakleisz pryśniesz clearem wypolerujesz i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w-w-w-w-w5 Napisano 6 Lipca 2009 Autor Share Napisano 6 Lipca 2009 Model jeszcze nieukonczony naklejki z przodu i z tylu krzywo przyklejone, spryskiwacze przemalowane na bialo (wyglądaja jak przetarte) brak spojlera i chyba tyle co do takich rzeczy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 Nie wiem co jest ale jak patrzę na tylne koła to wydają się przesunięte za bardzo do przodu.Co do znaczka to ja osobiście cały ten plastikowy trójkąt wywaliłem i zrobiłem znaczek od podstaw i wygląda o niebo lepiej i realniej niż z naklejkami.Mogłeś pomalować na czarno od spodu tylny zderzak i bardziej popracować nad klapą bagażnika bo strasznie kiepsko wygląda w miejscach gdzie farba wychodzi poza linie podziału.Ponadto klosze niezbyt równo są przyklejone i pomaluj od środka na czarno końcówkę wydechu.No i dokładniejsze zdjęcia by się przydały bo nie widać na nich za bardzo czy dobrze wypolerowałeś kastę.Ale ogólnie koncepcja i zestawienie kolorów jakie tu zrobiłeś podobają mi się.Mam nadzieję,że spojlerek będzie na tylnej klapie?A tak na marginesie bo właśnie się kapnąłem,to gdzie się podziały tylne klamki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w-w-w-w-w5 Napisano 6 Lipca 2009 Autor Share Napisano 6 Lipca 2009 Rzeczywiscie tylnie osie są trochę za bardzo do przodu ale jest to wina producenta, osobiście nie mam jeszcze takiego doswiadczenia i kunsztu żeby przerabiać osie. Model typowego sredniaka, wprowadząjac dwa kolory rzuciłem sie na zbyt glęboka wode ..... tylnia klapa rzeczwiscie nie wyszła nia ladnie rozłożyły sie kolory ogólnie model kilkakrotnie poprawiałem jak nie zółtym to czarnym kolorem bo coś moja tasma tamki przepuszczała małe drobinki farby i model wyglądał na zabrudzony. Został w takiej opcji bo nie potrafiłem już lepiej pomalowac ale duzo mnie to nauczylo i nastepnym razem taki projekt będzie dużo bardziej udany jesli chodzi o łączenia kolorów. Kloszy poprostu nie potrafie lepiej wkleić bo boję sie ubrudzić kasty i smaruje klejem na szpilce rogi i przyklejam klosze rzeczywiscie troszke nie pasuja sa odstepy a jest to napewno nastepstwem źle wklejonych zderzaków. Z tylu przy wydechu nie pomalowałem rzeczywiscie bo podobalo mi się bez czarnego, ale teraz jak się przyjże to może rzeczywiście mogłem pomalowac na czarno. A tak poza tym to wszystko jest już chba ok, a klamek się pozbyłem sam nie wiem czemu sprawa gustu... Zrobie galerię, ale już w warsztacie proze żeby nie krytykowac tylko pisac odrazu rozwiązania żebym nei popełnial takiich błędów przy następnym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 Nie trzeba wklejać kloszy klejem,który faktycznie tu Ci przyznam rację niszczy lakier.Ja zawsze wklejam na zwykły lakier bezbarwny ale jeszcze jest do tego inny specyfik i jak dobrze pamiętam nazywa się Clearfix albo jakoś tak.Powodzenia przy kolejnych modelach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 Tak, jest takie coś, nawet posiadam ten specyfik CLEARFIX od Humbrola. Nawet jak Ci kapnie na szybę, klosz etc. to możesz go zetrzeć i nie zostawi żadnego śladu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 koła tylne przesuniete do przodu a dlaczego nie ma spojlera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Mój lap ma matrycę 15 cali więc fotki mają rozmiar 13x9,5 cm - ciut mało aby ocenić jakość pracy - dodatkowo na niektórych fotkach model zajmuje około 50% długości fotki... Najeżdżam na fotkę i - o!! - "łapka" !! - czyli można kliknąć i będzie możliwość obejrzenia w rozmiarze oryginalnym (pewnie większym - myślę sobie) - klikam i... oglądam stronę startową "fotosika" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w-w-w-w-w5 Napisano 5 Września 2009 Autor Share Napisano 5 Września 2009 Najeżdżam na fotkę i - o!! - "łapka" !! - czyli można kliknąć i będzie możliwość obejrzenia w rozmiarze oryginalnym (pewnie większym - myślę sobie) - klikam i... oglądam stronę startową "fotosika" Niestety fotki nie otwierają sie już w większych rozmiarach ;/ Jeśli mozesz to podaj mi jakis alternatywny serwer dla fotosika gdzie będe mogł wrzucić pełne rozmiary zdięcia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 Niestety fotki nie otwierają sie już w większych rozmiarach ;/ A mogą... http://images40.fotosik.pl/153/e3d4aa7c71e4f234.jpg Jeśli mozesz to podaj mi jakis alternatywny serwer dla fotosika gdzie będe mogł wrzucić pełne rozmiary zdięcia ;) Zamień fotosika na np. Picase Goolge... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 Chyba tej wielkości fotki wrzuciłeś na fotosika, albo przy wysyłaniu wybrałeś opcję, żeby fotosik je przeskalował. Na jakikolwiek serwer byś nie wrzucił, to pozostaną takie 500 x 375 :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 Chyba tej wielkości fotki wrzuciłeś na fotosika One są wielkości 1920 x 1440... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 Jeden z lepszych sposobów na obróbkę fotek to Picasa 3. Tam można "obrobić" zdjęcia a następnie wyeksportować w fotkach o długości 320; 480; 640; 800; 1024; 1200; 1600 pixeli = drugi wymiar dobierany jest proporcjonalnie. Następnie wgrywa się fotki do www.photobucket.com (niestety - dla niektórych - anglojęzyczny) i "życie staje się prostsze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi