szyszka Posted March 17, 2024 Share Posted March 17, 2024 Witam wszystkich ! W ko艅cu mam model na kt贸ry polowa艂em od ostatniej edycji Mfm Bytom, ale jako艣 nigdy nie przysz艂a okazja 偶eby go kupi膰. Jako 偶e ju偶 tu jest to czemu by go nie zrobi膰? Tutaj kilka zdj臋膰 ramek Ramek jest sporo, ale maj膮 艣wietny detal np. na silniku聽 Zastanawiam si臋 czy nie zrobi臋 go otwartego no c贸偶, czas poka偶e聽 Na skrzyd艂ach jest ryflowana tekstura, ale subtelna i w skali, przynajmniej model nie b臋dzie wygl膮da膰 monotonnie聽 Na kad艂ubie s膮 niez艂e linie podzia艂u, ale po IBG nie mo偶na spodziewa膰 si臋 niczego innego. Nadal zastanawiam si臋 nad malowaniem, ale chyba zrobi臋 pude艂kowe z numerem bocznym 6. Postaram si臋 aktualizowa膰 co tydzie艅 ale zobaczymy jak to p贸jdzie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachud3 Posted March 17, 2024 Share Posted March 17, 2024 W moim zestawie os艂ona silnika by艂a jajowata, p艂oza ogonowa niedolana i przez obie po艂贸wki kad艂uba mniej wi臋cej od zag艂贸wka do gniazd KM贸w bieg艂a jaka艣 zapadni臋ta linia-widmo. Ale koniec ko艅c贸w fajna miniaturka z tego wychodzi. Uwaga na poprawne wklejenie zastrza艂贸w podwozia, 艂atwo tam "uciec" z geometri膮 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyszka Posted March 17, 2024 Author Share Posted March 17, 2024 2 godziny temu, jachud3 napisa艂: W moim zestawie os艂ona silnika by艂a jajowata, p艂oza ogonowa niedolana i przez obie po艂贸wki kad艂uba mniej wi臋cej od zag艂贸wka do gniazd KM贸w bieg艂a jaka艣 zapadni臋ta linia-widmo. Ale koniec ko艅c贸w fajna miniaturka z tego wychodzi. Uwaga na poprawne wklejenie zastrza艂贸w podwozia, 艂atwo tam "uciec" z geometri膮 U mnie niestety prawa po艂贸wka kad艂uba ma kawa艂ek niedolany i jest tam wielka dziura ale to si臋 da naprawi膰 super glue albo szpachla i kawa艂kiem plastiku wklejonym od 艣rodka. Co do zastrza艂贸w to widzia艂em ju偶 wystarczaj膮co du偶o jedenastek ze z艂膮 geometri膮 i ju偶 wiem jak je poprawnie przyklei膰 wiec problemem nie b臋dzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyszka Posted March 29, 2024 Author Share Posted March 29, 2024 Witam z powrotem, Po chwilowej przerwie od jedenastki wracam Niestety bez lepszej jako艣ci zdj臋膰, i bez zdj臋膰 kokpitu. Niestety kokpit by艂 tak s艂abo spasowany 偶e straci艂em moja motywacj臋 do tego modelu, ale po przerwie w kt贸rej posk艂ada艂em hurka z army w 48 (galeria b臋dzie za oko艂o 2 tygodnie, obiecuje tym razem ) wr贸ci艂em do tego modelu, sklei艂em kad艂ub i na艂o偶y艂em podk艂ad, mam troch臋 czasu teraz wi臋c jutro postaram si臋 na艂o偶y膰 kolory bazowe a za tydzie艅 na艂o偶y膰 kalki i mo偶e go troch臋 pobrudzi膰聽 jeszcze raz przepraszam za tak s艂abe zdj臋cia ale niestety miejsce do robienia zdj臋膰 jest teraz zaj臋te Zdrowych weso艂ych 艣wi膮t wszystkim! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyszka Posted March 29, 2024 Author Share Posted March 29, 2024 A jednak mia艂em dzisiaj troch臋 czasu wi臋c pomalowa艂em skrzyd艂o i zrobi艂em cieniowanie kolorem bazowym na kad艂ubie Kolor na g贸rze to mieszanka dark earth I grey od hataki, bo niestety nie posiadam Polish khaki Na spodzie mieszanka medium sea grey oraz air superiority blue a tak wyszed艂 kad艂ub 偶egnam do za kilka dni 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyszka Posted April 12, 2024 Author Share Posted April 12, 2024 Jedenastka po kr贸tkiej przerwie sko艅czona Jutro wstawie galerie a za ten czas zapraszam do galerii hurka w 48 聽 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts