TankRed1070 Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 Chciałbym sobie coś odlać z żywicy. Nie wiecie gdzie można dostać na Górnym Śląsku to: Silikon Gumosil WW, żywice Axson F17 lub Axson F31 ??? Nie chce mi się płacić dodatkowo za przesyłkę... Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 Obawiam się, że nawet jeśli znajdziesz, to będą sprzedawać w ilościach hurtowych, kubełkami po kilka litrów. Dodatkowo, te substancje mają kilkumiesięczny "termin przydatności". Zatem jeśli chcesz tylko poeksperymentować, to chyba allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi1 Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 Żywice i silikony wszelakiej maści ale niestety bez Axsona masz w Sosnowcu ul. plonów firma POLIMAL, gumosil minimum 1l plus utwardzacz a poliestra to dostaniesz nawet 0,2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 30 Września 2008 Autor Share Napisano 30 Września 2008 Wow! Dzieki! Czyli chyba obejdzie się bez allegro. Sosnowiec mam po drodze do pracy! Możesz polecic jakąś żywicę zamiast Axon-a? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Hej Ostatnio bawię sie w odlewanie i mogę ci polecić żywicę polskiej produkcji o nazwie FC-52 kosztuje w sklepie przy Lindleja w Wawie 75 zł za 1 litr. Niestety wszystkie te żywice do odlewania maja krótki okres ważności moja do grudnia(kupiona we wrześniu) Gumosil B i W różni się miękkością, do odlewów nadaje sie bardziej B. Koszt to 50 zł za opakowanie 1 kg plus 11 zł za utwardzacz. Najlepiej jest kupić na spółkę wyjdzie taniej i nic sie nie zmarnuje. Adresy dystrybutorów gumosilu znajdziesz na http://www.silikonypolskie.pl. Przeważnie tam gdzie mają silikon tam też maja żywice. Acha i jeszcze jedno polecam kupno w jakimś supermarkecie takich pojemników do przechowywania żywności w próżni. Niektóre pojemniki są tak skonstruowane że można z nich wypompować powietrze. Może nie jest to profesjonalna pompa próżniowa ale trochę pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 1 Października 2008 Autor Share Napisano 1 Października 2008 O! Dzieki! Cóż, cała zabawa nie jest w sumie za tania ale litra powinienem dać radę wyrobić. Muszę pozbierać wszystko co do sklonowania i dobrze policzyć. wiec4-13 - widzę, ze jest jezcze dystrybutor w Czeladzi. Dzięki za radę odnośnie rodzaju żywicy. Czy silikony też mają taki krótki okres przydatności? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi