Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym sobie coś odlać z żywicy. Nie wiecie gdzie można dostać na Górnym Śląsku to:

Silikon Gumosil WW, żywice Axson F17 lub Axson F31 ???

Nie chce mi się płacić dodatkowo za przesyłkę...

Z góry dzięki

Napisano

Obawiam się, że nawet jeśli znajdziesz, to będą sprzedawać w ilościach hurtowych, kubełkami po kilka litrów. Dodatkowo, te substancje mają kilkumiesięczny "termin przydatności". Zatem jeśli chcesz tylko poeksperymentować, to chyba allegro.

Napisano

Żywice i silikony wszelakiej maści ale niestety bez Axsona masz w Sosnowcu ul. plonów firma POLIMAL, gumosil minimum 1l plus utwardzacz a poliestra to dostaniesz nawet 0,2

Napisano

Wow! Dzieki!

Czyli chyba obejdzie się bez allegro.

Sosnowiec mam po drodze do pracy! Możesz polecic jakąś żywicę zamiast Axon-a?

Pozdrawiam

Napisano

Hej

Ostatnio bawię sie w odlewanie i mogę ci polecić żywicę polskiej produkcji o nazwie FC-52 kosztuje w sklepie przy Lindleja w Wawie 75 zł za 1 litr. Niestety wszystkie te żywice do odlewania maja krótki okres ważności moja do grudnia(kupiona we wrześniu) Gumosil B i W różni się miękkością, do odlewów nadaje sie bardziej B. Koszt to 50 zł za opakowanie 1 kg plus 11 zł za utwardzacz. Najlepiej jest kupić na spółkę wyjdzie taniej i nic sie nie zmarnuje. Adresy dystrybutorów gumosilu znajdziesz na http://www.silikonypolskie.pl. Przeważnie tam gdzie mają silikon tam też maja żywice. Acha i jeszcze jedno polecam kupno w jakimś supermarkecie takich pojemników do przechowywania żywności w próżni. Niektóre pojemniki są tak skonstruowane że można z nich wypompować powietrze. Może nie jest to profesjonalna pompa próżniowa ale trochę pomaga.

Napisano

O! Dzieki! Cóż, cała zabawa nie jest w sumie za tania ale litra powinienem dać radę wyrobić. Muszę pozbierać wszystko co do sklonowania i dobrze policzyć. wiec4-13 - widzę, ze jest jezcze dystrybutor w Czeladzi. Dzięki za radę odnośnie rodzaju żywicy. Czy silikony też mają taki krótki okres przydatności?

Pozdrawiam