scros Posted August 12, 2006 Share Posted August 12, 2006 Model otrzymalem od kolegi grzegorza ktory stwierdzil ze jest dla niego za malo ambitny i chyba mial racje ponieważ model za wiele czesci nie ma i jest prosty w budowie. po ok 1,5 godziny z przerwą na herbate. Model wykonany z plastiku dobrej jakości nie powodowal problemow w budowie - malo nadlewek - mozna polecic dla tych co zaczynaja przygode z modelarstwem Model mozna wykonac z otwartymi wszystkimi lukami rakietowymi - ja zostawilem otwarte ostatnie pozostalo szpachlowanie i malowanie co zamierzam zrobic w ciagu dlugiego weekendu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted August 12, 2006 Share Posted August 12, 2006 Model otrzymalem od kolegi grzegorza ktory stwierdzil ze jest dla niego za malo ambitny Dobre pozostalo szpachlowanie i malowanie co zamierzam zrobic w ciagu dlugiego weekendu Szpachlowanie Cie nie ominie ale na tym etapie Osobiscie zrobilbym to wczesniej PS. Daj jakies bardziej oswietlone fotki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerman Posted August 14, 2006 Share Posted August 14, 2006 Model jest super . Ale mam pytamie : Czy to tylko tyle tych części PS:Miłego składania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scros Posted August 16, 2006 Author Share Posted August 16, 2006 (edited) Model ma mało cześci to fakt - klei sie szybko - i jedna wazna uwaga do kogos kto bedzie mial zamiar go kiedys budowac - plastik firmy revell w tym modelu wymaga obowiazkowo podkładu do malowania akrylami - cuda wianki sie dzieja ( chociaz w probach zauwazylem ze zalezy to takze od koloru uzywanej farby- a maluje PACTRA-mi). Kalki są bardzo dobrej jakości i nie mialem z nimi problemu. na pomalowanie obramówek okienek wpadłem sam na podstawie zdjec ( instrukcja nie przewidywala takiego malowania)- i wyszło to słabo z racji nie dopasowania szyby do kiosku - i co tu ukrywac mojego pospiechu, lecz jesli ktos to zrobi na spokojnie i zwróci baczna uwage w trakcie pasowania czesci i je zeszlifuje ( czego nie robilem - byl klejony prosto z worka) Model jeszcze nie jest skonczony - pozostalo mi podmalowac maszty, troszeczke zacieków zrobic itd. wykonczenia. Dziekuje grzegorzowi za udostepnienie modelu ( mało ambitnego wg niego) do wykonania relacji. Edited August 16, 2006 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz75 Posted August 16, 2006 Share Posted August 16, 2006 Ej , już nie przesadzaj , fajnie że się cosik rusza w naszym zapomnianym okrętowym dziale . Ja bym tych modeli i tak nie zrobił , Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted August 16, 2006 Share Posted August 16, 2006 Brawo No jesli to jest zestaw Revella to dla samych kalek warto go kupić zamiast oryginału ze Zwezdy. Chyba polecę do sklepu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz75 Posted August 16, 2006 Share Posted August 16, 2006 Świetnie Krzysiu , no to teraz kolej na okonka , bo obija się okropnie ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 Spoko. Juz niedlugo cos pokaze. Musimy jakos dzialac bo w plastiku malo jakos modelarzy okretowych. Czytam inne fora i tez jakos nic. Moze kiedys nas odkryja i bedzie nas wiecej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wallace Posted February 9, 2008 Share Posted February 9, 2008 Bardzo ładna robota. Ja swojego mecze już miesiąc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts