scros Napisano 12 Sierpnia 2006 Share Napisano 12 Sierpnia 2006 Model otrzymalem od kolegi grzegorza ktory stwierdzil ze jest dla niego za malo ambitny i chyba mial racje ponieważ model za wiele czesci nie ma i jest prosty w budowie. po ok 1,5 godziny z przerwą na herbate. Model wykonany z plastiku dobrej jakości nie powodowal problemow w budowie - malo nadlewek - mozna polecic dla tych co zaczynaja przygode z modelarstwem Model mozna wykonac z otwartymi wszystkimi lukami rakietowymi - ja zostawilem otwarte ostatnie pozostalo szpachlowanie i malowanie co zamierzam zrobic w ciagu dlugiego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 12 Sierpnia 2006 Share Napisano 12 Sierpnia 2006 Model otrzymalem od kolegi grzegorza ktory stwierdzil ze jest dla niego za malo ambitny Dobre pozostalo szpachlowanie i malowanie co zamierzam zrobic w ciagu dlugiego weekendu Szpachlowanie Cie nie ominie ale na tym etapie Osobiscie zrobilbym to wczesniej PS. Daj jakies bardziej oswietlone fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerman Napisano 14 Sierpnia 2006 Share Napisano 14 Sierpnia 2006 Model jest super . Ale mam pytamie : Czy to tylko tyle tych części PS:Miłego składania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 16 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) Model ma mało cześci to fakt - klei sie szybko - i jedna wazna uwaga do kogos kto bedzie mial zamiar go kiedys budowac - plastik firmy revell w tym modelu wymaga obowiazkowo podkładu do malowania akrylami - cuda wianki sie dzieja ( chociaz w probach zauwazylem ze zalezy to takze od koloru uzywanej farby- a maluje PACTRA-mi). Kalki są bardzo dobrej jakości i nie mialem z nimi problemu. na pomalowanie obramówek okienek wpadłem sam na podstawie zdjec ( instrukcja nie przewidywala takiego malowania)- i wyszło to słabo z racji nie dopasowania szyby do kiosku - i co tu ukrywac mojego pospiechu, lecz jesli ktos to zrobi na spokojnie i zwróci baczna uwage w trakcie pasowania czesci i je zeszlifuje ( czego nie robilem - byl klejony prosto z worka) Model jeszcze nie jest skonczony - pozostalo mi podmalowac maszty, troszeczke zacieków zrobic itd. wykonczenia. Dziekuje grzegorzowi za udostepnienie modelu ( mało ambitnego wg niego) do wykonania relacji. Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 16 Sierpnia 2006 Share Napisano 16 Sierpnia 2006 Ej , już nie przesadzaj , fajnie że się cosik rusza w naszym zapomnianym okrętowym dziale . Ja bym tych modeli i tak nie zrobił , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 16 Sierpnia 2006 Share Napisano 16 Sierpnia 2006 Brawo No jesli to jest zestaw Revella to dla samych kalek warto go kupić zamiast oryginału ze Zwezdy. Chyba polecę do sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 16 Sierpnia 2006 Share Napisano 16 Sierpnia 2006 Świetnie Krzysiu , no to teraz kolej na okonka , bo obija się okropnie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 18 Sierpnia 2006 Share Napisano 18 Sierpnia 2006 Spoko. Juz niedlugo cos pokaze. Musimy jakos dzialac bo w plastiku malo jakos modelarzy okretowych. Czytam inne fora i tez jakos nic. Moze kiedys nas odkryja i bedzie nas wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 Bardzo ładna robota. Ja swojego mecze już miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi