neptun1939 Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca Witam. Prace nad czołgiem dobiegły końca już dawno temu, oczekiwał na podstawkę, którą właśnie skończyłem. Model w skali 1/72 ze stajni FtF - Hotchkiss H35, opisany przez producenta jako "wczesny". Czołżek wzbogaciłem o drukowane szekle i metalowy łańcuszek z Abera. Miniatura w malowaniu z 2 dywizji kawalerii (2e GAM/RAM). Znane jest tylko jedno ujęcie tej maszyny, podczas defilady - jako bohater 2 planu. Miniatura malowana dedykowanym zestawem farb z Hataki. Brudzenie to suche pastele, pigmenty i farby akrylowe (Pactra) Winietka inspirowana zdjęciami innych maszyn z epoki i przedstawia częsty widok na trasie przemarszu Wh - porzuconą, nieuszkodzoną broń pancerną Najpotężniejszej Armii Świata, jak wszyscy do maj 1940 r. sądzili... By nie robić scenki "statycznej" z samym stojącym czołgiem wzbogaciłem ją o figurki w bojowych pozach dzielnie "odpierające" francuski kontratak - głównie chciałem wykorzystać żołnierza z PzB 39 od FtF ( poza na którą nie miałem pomysłu przez długi okres czasu ). Pozostałe figurki to Hasegawa ( klęczący i rzucający granatem) oraz Italeri ( obaj leżący). Na winietce pierwszy raz w życiu "siałem" trawkę. Dość gadania, na początek fota z epoki z albumu Hansa Zapraszam do komentowania, oceniania i udzielania porad, co na przyszłość poprawić itp 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca W dniu 29.03.2024 o 21:13, neptun1939 napisał: Zapraszam do komentowania, oceniania i udzielania porad, co na przyszłość poprawić itp Z podstawka to zawsze fajniej , co do poprawiania to mi się nie podobają źdźbła trawy, są za duże do tej skali, niektóre przekraczają dwukrotność wielkości twarzy, lepiej tu użyć 2mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi