PPP Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia Witam, Zacząłem właśnie model jak w temacie. To mój początek w modelach cywilnych dlatego zamierzam skupić się na ukończeniu w wersji stock. Mam już podwozie i częściowo silnik. Chciałbym podpytać jaki lakier polecacie dla malowania w kolorze srebrnym na wysoki połysk. I od razu pytanie o technologię wysokiego połysku. Czy GX100 czy coś bardziej fachowego? Pozdrawiam, Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPP Napisano 12 Lipca Autor Share Napisano 12 Lipca (edytowane) Hej, prace ruszyły Podwozie prawie kompletne i nadwozie Na razie podkład i czarny błyszczący jako baza pod srebrny. Muszę przyznać, że niezbyt dobrze to wyszło, użyłem MrHobby GX-2. Chętnie bym to trochę wygładził, tylko nie chciałbym się przetrzeć do podkładu.... Ciekawe że na żywo tego tak nie widać jak na zdjęciu Co polecacie? Pasta polerska czy jakiś drobny papier? Zaznaczam, że to sama farba bez żadnego lakieru. Edytowane 12 Lipca przez PPP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Sierpnia Share Napisano 2 Sierpnia Potraktuj papierem po całości, od 3 tys. w górę. O przetarcia się nie martw, najwyżej natryśniesz czarny jeszcze raz. Żadna pasta raczej nie wchodzi w grę, nie doczyścisz tego przed położeniem srebrnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPP Napisano 7 Sierpnia Autor Share Napisano 7 Sierpnia W dniu 2.08.2024 o 18:17, Dorotka napisał: Potraktuj papierem po całości, od 3 tys. w górę. O przetarcia się nie martw, najwyżej natryśniesz czarny jeszcze raz. Żadna pasta raczej nie wchodzi w grę, nie doczyścisz tego przed położeniem srebrnego. Dzięki, tak zrobiłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi