bnk_one Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 Jak w temacie, produkt Mirage, składało się go całkiem przyjemnie, dopiero teraz robię wątek warsztatowy, bo poprostu potrzebuję pomocy Czy ktoś wie gdzie można dostać jakieś gąsienice do Renault UE ? Czy w ogóle istnieją inne niż te zestawowe ? Tak to teraz wygląda, na tym skończyłem, model leży i czeka na gąsienice i na wenę. Pudełkowe gąsienice niestety zepsułem :( Cytuj
Przemo1CK Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 Witam ! Fotka troszkę niewyraźna, ale widać fajne malowanie Co do gąsek - jak kupiłem kiedyś ten model z Mirage, też się przestraszyłem... ale wystarczy się skupić i dokładnie kleić niewielką ilością kleju i po bólu... Innych raczej nie znajdziesz, w Tamiyowskim modelu podobne odlewy - długie odcinki + ogniwka na łukach... Pozdrawiam Przemo Cytuj
bnk_one Napisano 2 Października 2008 Autor Napisano 2 Października 2008 Dzięki, model jest kiepsko oświetlony niestety, muszę zainwestować w dodatkowe źródła światła do fotografii modelarskiej :P Cytuj
TomaszDudek Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 bnk_one kup tks z rpm tam są gąski plastikowe i gumowe gumki nadają się do ue niesa co prawda zbyt szczegółówe ale napewno lepiej układalne niż te z zestawu. Cytuj
bnk_one Napisano 2 Października 2008 Autor Napisano 2 Października 2008 jest to jakis pomysł, zwłaszcza że gąski trochę zabłocę by ukryć ich wygląd Cytuj
Zbyszek Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 Troszkę nie wyraźna fotka ale model jest git Cytuj
TomaszDudek Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 bnk_one to bedzie w sam raz trzeba je jedynie troszke skrócić. Cytuj
Gościu Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 ssssuper pajęczynka(bedziesz dawał jeszcze wash? bo DKGB dośc ciemny jest - chiba, że to dobór światła przekłamał), taki transformersik z okresu WWII ;) Cytuj
bnk_one Napisano 2 Października 2008 Autor Napisano 2 Października 2008 Pajęczynka mnie kosztowała sporo nerwów najpierw maskowałem pattafixem ale nie uzyskałem porządanego efektu bo linie były zbyt ostre, więc więc poprawiłem DKGB i jeszcze raz zrobiłem linie tym razem ręcznie tylko aerkiem... Kolor jest ciemny niestety, po sido się taki zrobił, jest to MM dunkelgelb TomaszDudek - dzięki, dzisiaj po pracy podążyłem do Jadaru i zakupiłem RPM'owskie nieszczęście, właśnie jestem w trakcie układania gąsienic. Postaram się zrobić dzisiaj jakiś update. Cytuj
bnk_one Napisano 3 Października 2008 Autor Napisano 3 Października 2008 pierwsze podejście do gąsienic (te gumowe to tragedia do ich odpowiedniego układania, ciężko je sieklei) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi