Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie, produkt Mirage, składało się go całkiem przyjemnie, dopiero teraz robię wątek warsztatowy, bo poprostu potrzebuję pomocy

Czy ktoś wie gdzie można dostać jakieś gąsienice do Renault UE ? Czy w ogóle istnieją inne niż te zestawowe ?

Tak to teraz wygląda, na tym skończyłem, model leży i czeka na gąsienice i na wenę. Pudełkowe gąsienice niestety zepsułem :(

118a5a289d16da20.jpg

Napisano

Witam !

Fotka troszkę niewyraźna, ale widać fajne malowanie Co do gąsek - jak kupiłem kiedyś ten model z Mirage, też się przestraszyłem... ale wystarczy się skupić i dokładnie kleić niewielką ilością kleju i po bólu...

Innych raczej nie znajdziesz, w Tamiyowskim modelu podobne odlewy - długie odcinki + ogniwka na łukach...

Pozdrawiam

Przemo

Napisano

bnk_one kup tks z rpm tam są gąski plastikowe i gumowe gumki nadają się do ue niesa co prawda zbyt szczegółówe ale napewno lepiej układalne niż te z zestawu.

Napisano

ssssuper pajęczynka(bedziesz dawał jeszcze wash? bo DKGB dośc ciemny jest - chiba, że to dobór światła przekłamał), taki transformersik z okresu WWII ;)

Napisano

Pajęczynka mnie kosztowała sporo nerwów najpierw maskowałem pattafixem ale nie uzyskałem porządanego efektu bo linie były zbyt ostre, więc więc poprawiłem DKGB i jeszcze raz zrobiłem linie tym razem ręcznie tylko aerkiem...

Kolor jest ciemny niestety, po sido się taki zrobił, jest to MM dunkelgelb

TomaszDudek - dzięki, dzisiaj po pracy podążyłem do Jadaru i zakupiłem RPM'owskie nieszczęście, właśnie jestem w trakcie układania gąsienic. Postaram się zrobić dzisiaj jakiś update.