seba_t Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Oto rycerz średniowieczny o fachu bardzo niebezpiecznym a tak na serio to 75 mm figurka żywiczna. Zabrałem się za lepienie figurek i ten obywatel jest pierwszy. Oczywiście jeszcze niedokończony. Napiszcie co myślicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uvJacek Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Mnie się podoba, a może tak więcej informacji o samej figurce i czym malowałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 2 Października 2008 Autor Share Napisano 2 Października 2008 Figurka to klon Pegaso o ile się nie mylę. Kleiła się wybornie. Malowałem ją farbami akrylowymi Tamiya (podkład), akrylami Pactra (twarz i ręce), akrylami Citadel oraz artystycznymi olejnymi i akrylowymi (cieniowanie). Pomalowałem już tarczę, do zrobienia zostało mi sieniowanie na wdzianku i masa szczególików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 malowanie malowaniem.. ale figurkę należało by przygotować do malowania :] ślady po łączeniu form na tomahawku, prawej dłoni, lewym przedramieniu, obu ciżemkach, prawym podudziu, obu naramiennikach, wypadało by też wybrać troszkę nadlanej żywicy między facjatą a paskiem od kasku :] nie wiem jak się ma sprawa od dupy strony ale od przodu jeszcze trochę trzeba nad nim popracować przy pomocy brzytwy.. a na figurce to tylko chyba kolory podstawowe dopiero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 3 Października 2008 Autor Share Napisano 3 Października 2008 po wysłuchaniu rad mojego modelarskiego mentora Fazzyego rycerz średniowieczny wyląduje w krecie . Po weekendzie nastąpi ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 ...i kolor skóry bym troszkę zmienił bo wygląda jak by z pola z ryżem uciekł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi