Radek Filipek Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 (edytowane) Witam wszystkich. Ostatnio praktycznie zakończyłem projekt Hetzera w 1/35. Mówię "praktycznie", bo nie jestem zadowolony do końca z efektu i chętnie wysłucham Waszych sugestii i może coś zmienię. Model to zestaw Eduarda. Znam opinie o tym zestawie, niemniej jednak kleiło mi się go miło, choć z przerwami. Budowa trwała od stycznia, ale to raczej ze względu na brak czasu, niż na drobiazgowość. Model posiada kompletne wnętrze i przedział silnikowy. Wnętrze sobie odpuściłem. Zostawiłem tylko rzeczy, które widać przez otwarte włazy. Natomiast przedział silnikowy zrobiłem w całości, dodając od siebie niezbędne elementy, o których zapomniał producent. Zakres przeróbek polegał na dodaniu paska klinowego, dorobieniu wlewu oleju oraz wszystkich przewodów w przedziale silnikowym. Model przedstawia pojazd służący w 8. SS Cavalry Division "Floryan Geyer", z walk na terytorium Rumunii pod koniec 1944 roku. KLimat jaki chciałem oddać, to typowa końcówka jesieni- jeszcze czasem w miare ciepło, ale częste i dość obfite opady. Zacychające błoto, itp. Taka była moja wizja. Dość gadania, może fotki teraz: Faktura jarzma, podobnie jak i tłumika, to stare dobre nitro. Zestawowej liny holowniczej nie dałem z premedytacją- nie była zbyt ciekawa... Ostatnio zapanowała moda na podstawki mniejsze od modelu, postanowiłem też zobaczyć jak się prezentuje przy hetzerku. Ale mam też większą jak co. Zastanawiam się też nad dodaniem takiego oto figuranta: ale sam nie wiem... pozdrowienia! Edytowane 3 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Ładny Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 3 Października 2008 Autor Share Napisano 3 Października 2008 Dzięki Michał! Muszę przyjść do Ciebie na korepetycje z pigmentów, bo to właśnie z tego elementu jestem najmniej zadowolony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Radku ja też się uczę i nie wiem czy byłbym dobrym nauczycielem. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 może trochę błotko urozmaicić kolorystycznie i osmolić końcówkę lufy, a tak to bardzo ładny, fajnie pomalowany mogłeś go nie zamykać i zrobić całość w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Fajne pasiaki, jako że mam niestety dwa takie fajnie jest zobaczyć, co lezy w kawałkach, w domu. pozdrawiam i do nastepnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 pojaździk extra, ale czy ten czerwony nie powinien być bardziej brudny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 12 Października 2008 Autor Share Napisano 12 Października 2008 Dzięki chłopaki za komentarze! mogłeś go nie zamykać i zrobić całość w środku Z początku chciałem. Ale wnętrze przedziału załogi było mało szczegółowe i w dodatku nienajlepsze merytoycznie, z tego co się dowiedziałem. Dlatego postanowiłem zrobić tylko przedział silnikowy. czy ten czerwony nie powinien być bardziej brudny Być może... W sumie to mój dziewiczy raz, kiedy malowałem minię. Jeśli macie jakieś doświadczenia z doborem odpowiedniego koloru, albo wykonaniem śladów użytkowania na nim, to chętenie wysłucham rad. Gorące pozdrowienia! Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Witaj. Modelik ładny, fajne kamo, ale wydaje mi się, że powinieneś bardziej go pobrudzić, bo podwozie jest fajnie ubrudzone a góra czysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi