hadzi Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Model to modelarski recycling - zbudowany w malowaniu pudełkowym ok 20 lat temu został rozebrany, umyty, dostał blaszki Edka i osłone Falcona oraz kalki Carpena'y niestety nie te malowanie, które mnie najbardziej interesowało (z żółtymi obwódkami znaków nr 12). Brak jeszcze anteny, ale nie wiem jak ona ma przebiegać na francuskim Ju 188, bo jej nie widać na zdjęciach :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 nice, choć malowanie dość monotonne ale oznaczenia francuskie dodają smaczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Junkersy w malowaniu Aeronavalle zawsze mnie fascynowały, niebieskie malowanie robi swoje Model wygląda bardzo zacnie - z delikatnym (bardzo delikatnym) 'brudzingiem'. Dobra robota. Ryłeś w nim linie, czy 'ostawiłeś' wypukłe? Pytam, bo nie ma zbliżeń i nie widać z tej odległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 ładny pięknie pomalowane ramy oszklenia brawo podobają mi się też ślady od wydechów jakbyś mógł dać więcej zdjęć to byśmy na spód zerknęli Avi - myślę, że zostawił.. spójrz na to zdjęcie od tyłu i na linie na stateczniku poziomym.. chyba są wypukłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 7 Października 2008 Autor Share Napisano 7 Października 2008 Model jest drapniety, ale wyszło mi to słabo - robiłem rylcem Tamiya/Olfa bo sp... mi się ten ze Squadrona. linie wyszły ala Matchbox i jestem zły ale przy mniejszym nacisku sie strzępiły. Nie polecam tego narzedzia. Owiewka - ramy nie są malowane tzn. cieńkie ramki sa robione z kalkomani a tylko duże powierzchnie były maskowane podobnie jak okragła rama na dziobie bo jej nie byłem w stanie wyciąć z kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetel Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Witam. Model bardzo zacny, zwłaszcza że z recyklingu. Mam pytanie odnośnie malowania: - czy te samoloty były pokryte FS 15042 czyli amerykańskim Glossy Seablue - na co wskazywałby Twój model ? - czy faktura kamuflażu nie powinna być jednak matowa? To drugie pytanie związane jest z jedynym, znanym mi zdjęciem egzemplarza 10.S.12. Nie jest ono zbyt dobrej jakości, więc trudno to ocenić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 7 Października 2008 Autor Share Napisano 7 Października 2008 Co do koloru to jest to albo amerykańska farba, albo jej francuski odpowiednik Faktura tak naprawdę jest półmatowa (no może lekko bardziej w kierunku błysku niż matu), ale na zdj. bez lampy błyskowej model wychodzi czarny a z lampa się mocno błyszczy. Na zdjęciach samoloty te są bardzo już zapuszczone i zdecydowanie matowe, ale obserwując fora francuskie widzę że wszyscy robią samoloty morskie tego okresu na błyszcząco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi