TomaszDudek Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 Jeśli twój brat skleił 2 felgi razem dom kupy klejem modelarskim to nic tego nie rozklei. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyziek Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 (edited) Spróbuj wsadzić to do kreta Edited October 16, 2008 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaszDudek Posted October 16, 2008 Author Share Posted October 16, 2008 zyziek kret jest w stanie rozkleić klej ca ale taki klej do polistyrenu nie da rady. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopeć Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 Dot działa na farby akrylowe,wiem bo zmywałem nim farby citadell z figurek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaszDudek Posted October 16, 2008 Author Share Posted October 16, 2008 kret działa na humbrole i farby w spreju typu deco color emalie oraz kleje ca dot działa na akryle i emalie cleanlux działa na wszystkie farby oraz rozpuszcza spachle i chyba kleje ca też natomiast niczym nie rozkleisz kleju contacta revella bo on działe na zasadzie spawania nadtapia plastik i łączy go na stałe w mysl modelarskiej zasady cześci dobrze sklejone to takie których nie da sie rozkleić beż zniszczenia ich . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyziek Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 klej do polistyrenu nie da rady. No nie wiem bo mi jakoś części po lekkim puknięciu palcem same odpadały. Zależy jaki kret ja używałem jakiegoś z biedrodny No i wszystko git. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaszDudek Posted October 16, 2008 Author Share Posted October 16, 2008 zyziek no wiesz jesli dałeś mało kleju to ja ci to rekami rozkleje ale jak kolega dal go tyle ile należy czyli duzo na felgę wewnętrzna i nakleił zewnętrzną to tego nieda sie rozkleić, nie wiem czy kleiłeś kiedys model trucka więc może nie wiesz o czym piszę. Ja mam kreta z tesco Niewiem jak zrobiles kreta z biedronki karmiłeś nawozem i pomalowałeś na czarno ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyziek Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 Kupiłem na allegro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas HS Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 Kleje modelarskie działają na zasadzie rozpuszczania i łączenia plastiku. 2 części zamieniają się w jedną. Zostaje odciąć 2 części czeską piłką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaszDudek Posted October 16, 2008 Author Share Posted October 16, 2008 Lucas HS Tak masz rację jednak tej konkretnej cześci mam na myśli 2 felgi się nie da. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts