Adamo722 Napisano 6 Sierpnia Share Napisano 6 Sierpnia Witam korzystając z urlopu dokończyłem Sd Kfz 164 Nashorna w malowaniu front wschodni lato 1944 z małymi przeróbkami. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 6 Sierpnia Share Napisano 6 Sierpnia Widać, że masz chyba źle ustawiony balans bieli - trochę dziwne, jakby brudne, kolory wyszły na fotkach.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 6 Sierpnia Autor Share Napisano 6 Sierpnia (edytowane) Robiłem telefonem w namiocie bez lampy błyskowej marny że mnie fotograf Jest brudny bo dałem pigmenty. Edytowane 6 Sierpnia przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 7 Sierpnia Share Napisano 7 Sierpnia 15 godzin temu, Adamo722 napisał: marny że mnie fotograf Oj tam, oj tam. Nie trzeba nie wiem jakiej wiedzy i nie wiem jakiego sprzętu żeby zrobić względnie dobre zdjęcie. Podstawowa sprawa przy zdjęciach to duuuużo światła ale nie słonecznego. Światło musi być rozproszone. Większość żarówek LED-owych daje światło rozproszone Kolejna sprawa muszą być przynajmniej dwa źródła światła najlepiej z możliwością regulacji. Dwie lampki biurowe albo nocne spokojnie dadzą radę. Im więcej lampek tym lepiej. Co do aparatu to większość smartfonów robi całkiem przyzwoite jak na nasze potrzeby zdjęcia. Jak masz problem z "trzęsącą" ręką to podeprzyj dłoń na książkach lub czymkolwiek lub rób zdjęcia z samowyzwalaczem. Rób zdjęcia z większej odległości a następnie je wykadruj i rozjaśnij. Uzyskasz dość dużą głębię ostrości i stonowanie cieniów na zdjęciu. Zajrzyj też do mojego "studia' a jak masz dodatkowe pytania to pisz na priv, https://modelwork.pl/topic/50816-jak-1-m-zts-plastyk-172/page/2/#comment-929946 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 8 Sierpnia Autor Share Napisano 8 Sierpnia (edytowane) Oryginalne zdjęcie z namiotu bezcieniowego Edytowane 9 Sierpnia przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi