Mikel Napisano 12 Sierpnia Share Napisano 12 Sierpnia Mam pytanie jestem początkującym modelarzem i nie wiem co oznacza obrazek ciężarka 20g Przesyłam stronę z instrukcją numer obrazka 4 https://www.mojehobby.pl/products/Suchoj-Su-22UM-W.P..html#gallery_start Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 12 Sierpnia Share Napisano 12 Sierpnia Producent zaleca włożenie ciężarka o masie 20g do nosowej części kadłuba, by model stał poziomo. Bez tego ciężarka model oprze się ogonem o ziemię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikel Napisano 12 Sierpnia Autor Share Napisano 12 Sierpnia Tyle że jest to takie małe a ja nie wiem skąd mam wziąć taki mały 20 g ciężarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Sierpnia Share Napisano 12 Sierpnia Kup w sklepie wędkarskim śrucinę (takie ołowiane nacięte pod żyłkę kulki) Są różne rozmiary i waga. Przyklejaj najlepiej na klej dwuskładnikowy POXIPOL, cjanoakryl może "puścić" i bedzie ci latać kulka po samolocie. Całości 20g w ten nos nie wciśniesz, resztę przyklej do ściany za kabiną pilota. Możesz też kupić ciężarki po 10g ale wtedy tylko z tyłu kabiny takiego kloca przykleisz. Grunt, żeby były przyklejone pomiędzy nosem a osią tylnego podwozia (im bliżej przodu, tym lepiej) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi