Aphar Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Przez lata używałem szpachlówki Humbrola. Jednak jakiś czas temu kupiłem produkt Italeri. Minęło trochę czasu, ostatni Humbrol jaki miałem padł ze starości, przyszedł więc czas na otwarcie Italeri. I tu pojawia się problem, po otwarciu szpachla wylewa się z tubki. To jeszcze można znieść, ale po nałożeniu na plastik i zaschnięciu odpada przy próbie spiłowania jej pilniczkiem. Nie ma też śladów 'wżerania' się w plastik modelu. I tu pytanie do znawców, czy jest to normalne zachowanie szpachli Italeri, czy też mój 'model' ma taką wadę (ze starość? trochę poczekał na otwarcie). I czy coś da się z tym zrobić, czy też od razu kupić Humbrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 To nie jest normalne. Sprawdź datę ważności na tubce. Może jest przeterminowana i to znacznie. Poza tym z tego co piszesz, rozwarstwiła się osnowa i właściwa masa szpachlująca. Pognieć ją trochę w tubce. Jeśli to nic nie da to, przykro to mówić, wyrzuć ten szajs. Polecam szpachlówki Tamiyi lub Gunze - są najlepsze. Jest nawet osobny watek na ten temat w tym dziale. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 21 Października 2008 Autor Share Napisano 21 Października 2008 Daty niestety nie uświadczysz. Pomiącham ją w tubce, mam nadzieję, że nie popęka ze zmęczenia. Jest nawet osobny watek na ten temat w tym dziale.pozdrawiam Sorki, nie zauważyłem. Dzięki za odpowiedz, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Zadam głupie pytanie, wymieszałeś szpachle przed użyciem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwendacz Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Ja mam tą szpachlę i też mi się wylewała. Jest na to jeden sposób. Zawsze przed użyciem trzeba ją postawić do góry nogami (korkiem w dół) na ok. 5 minut. Wtedy już jest normalna i się nie wylewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 a ja mam tą z revella i ciągnie się jak mozarella , ale i tak wielce godna polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 21 Października 2008 Autor Share Napisano 21 Października 2008 Zadam głupie pytanie, wymieszałeś szpachle przed użyciem? Nie (Humbrol działał poprawnie bez mieszania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Zadam głupie pytanie, wymieszałeś szpachle przed użyciem? Nie (Humbrol działał poprawnie bez mieszania). Humbrol to Humbrol a Italeri to inna rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi