rObO87 Napisano 16 Listopada 2008 Autor Share Napisano 16 Listopada 2008 Ale paskudna ta lina brrr Chyba dokupię jeszcze jakiś łańcuszek do naczepy, ciekawiej to może wyglądać: Podobnie zrobię z wersją 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 19 Listopada 2008 Autor Share Napisano 19 Listopada 2008 Ech ta skala 1/72 oryginał model Nie licząc kabiny ciągnik właściwie jest już sklejony, gotowy do malowania. Foty kabiny następnym razem - nie miałem aparatu w domowym warsztacie. Jeżeli chodzi o przyczepę to zacząłem robić jej spód: W sumie dobrze się sklejało ją, zgodność z oryginałem całkiem dobra. Z SLT-56 byłaby niezła jazda (6 osi) Na koniec foto całości: I jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 rObO87 To może odetnij ten el. skalpelem i z blaszki dorób, byłoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beuzebub Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 rObO87 To może odetnij ten el. skalpelem i z blaszki dorób, byłoby na moje nie potrzeba i tak wygląda ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 rObO87 To może odetnij ten el. skalpelem i z blaszki dorób, byłoby na moje nie potrzeba i tak wygląda ładnie Z tego co widzę na fotce to jest to tylko płaski kawałek blachy, a revell daje plastik tam gdzie powinna być "dziura" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 19 Listopada 2008 Autor Share Napisano 19 Listopada 2008 Z tym czy bez model i tak wygląda fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 20 Listopada 2008 Autor Share Napisano 20 Listopada 2008 I znowu 1/72 daje znać o sobie Chciałem zrobić coś takiego: Są to pewnego rodzaju podesty umożliwiające dostęp do zaczepów na szyjce przyczepy. Revell zrobił to tak: I tu pytanie, zrobić to jak chciałem czy schować te podesty pod przyczepą ze względu na wykonanie? Tak poza tym zrobiłem trochę z tyłu, czyli rampy wjazdowe i zawiasy: Oraz podpora: Uznałem, że w tej pozycji będzie wyglądać ciekawiej. Czekam na krytykę oraz rady odnośnie podestów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 20 Listopada 2008 Autor Share Napisano 20 Listopada 2008 Jak widać: co się dało już przykleiłem. Dzięki za rady odnośnie podestów , spróbuje je zrobić z drucików bo jednak model zawsze ciekawiej będzie wyglądał z takimi ciekawostkami. Przyczepa z najazdami: I całość: Ciekawe od czego te deski przy łańcuchach: Uwagi mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 22 Listopada 2008 Autor Share Napisano 22 Listopada 2008 Problem siatki do podestów się sam rozwiązał Okazało się, że z blaszek do Shermana Marines zostały idealnie nadające się do tego celu części: Oto co mi wyszło: Super wiernie z oryginałem to nie jest, ale lepsze to niż nic. Nie mam cieńszych drucików do tego, w sumie to jest i tak bardzo małe i ciężkie do odwzorowania w 100%. Co sądzicie o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Witam.Powiedz jak malujesz koła po przyklejeniu bo ja maluje na zewnątrz a potem wklejam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 22 Listopada 2008 Autor Share Napisano 22 Listopada 2008 Koła są założone na sucho, podobnie jak część układu napędowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 na razie bardzo fajnie, fajnie wygladalby zjezdzajacy czolg przy tym :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 22 Listopada 2008 Autor Share Napisano 22 Listopada 2008 Najazdy postaram się wykonać w wersji "ruchomej", ale statycznie model na półce będzie miał wysunięty jeden podest i rozłożony jeden najazd. Ciągle się zastanawiam nad tym podestem co zrobiłem we własnym zakresie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Teraz jasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 22 Listopada 2008 Autor Share Napisano 22 Listopada 2008 Postanowiłem jednak poprawić ten podest (dolna rurka z patyczka plastikowego rozciąganego nad świecą): Tera chyba lepiej mam nadzieję. Pora na kolejny odcinek pt "jak ja kocham skale 1/72" Oto jak wygląda wnętrze kabiny w rzeczywistości: A to co proponuje wykonać Revell: Jak widać brakuje pedałów, drążka zmiany biegów, jakiegoś licznika na prawo od kierownicy i tej dźwigienki pod kierownicą oraz przewodu, który wychodzi od tejże dźwigienki. Dorobiłem wszystko oprócz pedałów, które i tak nie będą widoczne: Tutaj jeszcze kabina sklejona na sucho taśmą (zdecydowałem się zrobić górny właz otwarty): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 26 Listopada 2008 Autor Share Napisano 26 Listopada 2008 Dorobiłem podest z 2 strony: \ Jak widać, będzie on w pozycji wsuniętej, ale mimo to musiałem dorobić końcówkę z 2 strony bo z boku coś będzie widać. Na modelu tak to się prezentuje: Przeglądając jeszcze zdjęcia oryginału by znaleźć coś do przeróbki, postanowiłem dorobić błotniki: W zestawie są kalki z pasami czerwono białymi do ciągnika z tyłu, ale nie ma ich gdzie nalepić jeżeli się nie dorobi błotnika z blaszki. Kto to projektował? Model praktycznie jest już gotowy do malowania: Ale najpierw skończę kabinę: A na koniec porównanie z SLT-56 Trumpertera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 Wnętrze kabiny: A za to chyba mi się oberwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 I etap malowania został zakończony: Strasznie czasochłonne to było A tutaj całość złożona na sucho: Poczekam parę dni aż przeschnie i biorę się za kamuflaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Można wiedzieć czym malujesz? Aero czy pędzel? Dobrze czysto pomalowany ten zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Pędzlem malowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Pędzlem malowane Pełny mój zachwyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 rObO87 a co Ci się podziało z tym oszkleniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Tak to jest jak się daje takie badziewie (kawałek folii) zamiast tradycyjnych szybek w ramkach Co do malowania, starałem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2008 I co powiecie ? czy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Pędzelek? Jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi