Skocz do zawartości

Bitwa o Berlin w skali 1/700 Finał

Domek_Falx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Po kilkudniowym prowadzenia wątku na warsztacie, udało mi się w końcu dopiąć wszystkiego i końcowym efektem jest taka mała dioramka "spotkania" w dotkniętym wojną Berlinie.

image.thumb.jpeg.50579ad8edb17b5fe3659bb5b3479934.jpegimage.thumb.jpeg.327d9f9e7d995bfd9598b968ee3a8d74.jpeg1337325924_miniaturaBerlin2.thumb.jpg.c97e70709d70d453d1eecd3e9fb8fcf4.jpg

P1032922.thumb.JPG.be44169820786a56eb521e0abd4821c4.JPGP1032926.thumb.JPG.ce80b6aa1d5eb31aadd5a1dee403fae0.JPGP1032930.thumb.JPG.efb722bad025bbcd69d804a63e0d1b6b.JPG

Cała ta przygoda zajęła mi coś koło 40h plus/minus 10h, ale wydaje mi się, że było warto, kolejny szczebelek przeskoczony w szlifowaniu swoich umiejętności!

Na zakończenie zapraszam też na krótki (15 minutowy) film, w którym ukazałem tworzenie takiej mini dioramy.

Dziękuje za poświęcony czas i mam nadzieje, że za jakiś czas dodam coś więcej od siebie!

• Like 3

Skalą nie jest prosta, ale i tak fajnie, że udało Ci się ukończyć diorame. Dużo jeszcze przed Tobą pracy, ale z każdą kolejną będzie lepiej. Zdecydowanie musisz zacząć korzystać z washa. Detal jest niewielki, ale i tak to podkreśli ogólny wygląd całości :D

• Thanks 1

57 minut temu, chudyhunter napisał:

Skalą nie jest prosta, ale i tak fajnie, że udało Ci się ukończyć diorame. Dużo jeszcze przed Tobą pracy, ale z każdą kolejną będzie lepiej. Zdecydowanie musisz zacząć korzystać z washa. Detal jest niewielki, ale i tak to podkreśli ogólny wygląd całości :D

To prawda, jest bardzo wymagająca i paradoksalnie szczegóły muszą być na wysokim poziomie (otoczenie zwłaszcza). Od kilku modeli/dioram zauważyłem kolosalny wręcz skok umiejętności i jak najbardziej wierze, że będzie jeszcze lepiej :D Wash-a użyłem na pojazdach, na budynkach trochę się obawiałem dlatego, że dach jest z druku 3D na drukarce filamentowej i bałem się trochę, że niedoskonałości będą bardzo widoczne (patrz okna w dachu, kominy). Dzięki za dobre słowa!