Wicio1d Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 Witam! Niedawno czyściłem właśnie tytułowe trzy saperki, dwie z nich należały do żołnierzy Wehrmachtu, którzy polegli w mojej miejscowości, trzecia hmm przypuszczalnie jest polska bo wskazuje na to jej "prostota". Ale widziałem już takie "proste" saperki także w wyposażaniu piechura niemieckiego. Saperki są dość w dobrym stanie, regularnie konserwowane, jednak ząb czasu na nich widać, w postaci zadrapań czy pojawiającej się rdzy. Ale na szczęście trzonki z saperek nie butwieją. Na pierwszy ogień niech pójdą dwie saperki łamane niemieckiej firmy B&Co Solingen typu H 40. Szukałem coś na temat firmy, która produkowała te saperki jednak bezskutecznie, czy może ktoś z Was dysponuje jakimiś interesującymi materiałami?? Saperka polska lub niemiecka. Jeśli coś wynajdę ciekawego postaram się wrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 Saperka polska lub niemiecka. To niemiecka saperka stała, nitowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 22 Października 2008 Autor Share Napisano 22 Października 2008 Dzięki bardzo PiterATS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi