Grzes1982 Napisano 24 Listopada 2024 Autor Share Napisano 24 Listopada 2024 Cześć, wczoraj udało się model skończyć Jak to zwykle bywa nie uniknąłem wielu błędów. Ale mam nadzieje że każdy następny będzie lepszy. Ale i tak jestem zadowolony jak na powrót po kilku latach. Co następne.. zastanawiam się Co do samego modelu, nie grzeszy spasowaniem, połówki kadłuba, trzeba siłowo składać, kokpit też nie chciał wejść na swoje miejsce. Skrzydła spasowały się całkiem fajnie jeżeli podetnie się minimalnie wypustki stanowiące sufit wnęki podwozia. Samo podwozie, ma bardzo mizernie zaprojektowane osadzenie. Instrukcja zawiera błędy. Wskazuje elementy których w danym malowaniu nie ma na samolocie. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 24 Listopada 2024 Share Napisano 24 Listopada 2024 (edytowane) Witaj Ciekawy temat. Części przeźroczyste wyglądają na mocno zakurzone/zabrudzone? Edytowane 24 Listopada 2024 przez DobreMzimu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes1982 Napisano 24 Listopada 2024 Autor Share Napisano 24 Listopada 2024 Kurz :), kolor przez przyciemnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 25 Listopada 2024 Share Napisano 25 Listopada 2024 Ładnie wyszedł Aż zachęca do rozgrzebania swojego Są jakieś momenty, na które trzeba szczególnie uważać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes1982 Napisano 26 Listopada 2024 Autor Share Napisano 26 Listopada 2024 Składanie połówek kadłuba, poprawne umieszczenie wanny kokpitu doradzam tylnej sciany za siedzeniem pilota nie przyklejać dopóki nie umiesci się kokpitu w kadłubie skrzydła siedzą fajnie delikatnie trzeba sufity wnęk podszlifować. I stateczniki siedzą mega lużno. Podwozie, główne nie ma żadnego mocowania. Fotele żywiczne które wykorzystałem są za duże.. wchodzą na mocny wcisk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 26 Listopada 2024 Share Napisano 26 Listopada 2024 Ale błąd jest w malowaniu, myślałem że podczas malowania nie będziesz dawał matowej faktury na powierzchnię w kolorze czarnym. Przypatrz się na zdjęcia oryginału - mają fakturę wykończoną w połysku przez co nawet ta głębia czerni jest inna. Myślę że to jest jeszcze do poprawienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi