imek46 Napisano Poniedziałek o 19:55 Share Napisano Poniedziałek o 19:55 W dniu 14.11.2024 o 01:03, halset napisał: Nie mam pojęcia co to za cudak, ale wygląda ciekawie! T-55 AMS. W tych skrzynkach były umieszczone ładunki wydłużone w celu detonacji min na polu minowym. Były montowane na tylnej płycie nadsilnikowej czołgu T-55 AM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano Poniedziałek o 19:58 Share Napisano Poniedziałek o 19:58 W dniu 10.03.2025 o 10:21, mysiek13 napisał: "Zupełnym przypadkiem" w trakcie piątkowej wizyty w Poznańskim Muzeum takie coś spotkałem na zewnątrz : A ja widziałem tam T-55 AMS z ramami pod te skrzynki. Nie jestem pewny ale już jest sprawny i odmalowany. Z tego co pamiętam to miał numer taktyczny X 626 chyba z 36 Pułku Zmechanizowanego z Trzebiatowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi