grzemoch Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Witam Mam kompresor ze starej lodówki. Mam z nią 2 problemy: 1u góry na kompresorze jest czarna kostka i mi się nagrzewa, jak się nagrzeje to kompresor się wyłancza wstawię wiatrak do chłodzenia 2 z górnej rurki jak kompresor chwile pochodzi to wylatuje dym nie wiem, co robić pomóżcie. A może oleju niema no już sam nie wiem pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 A może oleju niema Wygląda na to , że się kompresor przegrzewa, może rzeczywiście na sucho chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 27 Października 2008 Autor Share Napisano 27 Października 2008 Z jednej dziury dym idzie i to mnie najbardziej martwi pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 możliwe, że brak oleju, sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 27 Października 2008 Autor Share Napisano 27 Października 2008 a jak to sprawdzić i gdzie wlać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 a jak to sprawdzić i gdzie wlać Można to sprawdzić na oko. Podnieś agregat i poruszaj nim trochę jak chlupocze to znaczy, że jest olej. Ile go jest myślę że sam ocenisz (tylko zatkaj palcem otwartą rurke). Co do miejsca gdzie się go wlewa - dokladnie tam gdzie się wylewa . Generalnie z doświadczenia wiem, że czasem prościej jest zorganizować nowy agregat na złomie niż zdobyć olej transformatorowy. Właściwie to po tym co piszesz na 90% mogę Ci powiedzieć, że brakuje mu oleju. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 28 Października 2008 Autor Share Napisano 28 Października 2008 A taki zwykły by nie był albo mam też i inny konpreso r niechodzący to bym z niego zlał olej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Jak masz z czego zlać to jak najbardziej. Chodzi o to, że olej tranformatorowy jest izolatorem tj. nie przewodzi prądu i taki też koniecznie musisz wlać do agregatu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi