Pojara Napisano 1 Grudnia 2024 Share Napisano 1 Grudnia 2024 (edytowane) Witam serdecznie. Po przedstawieniu swoich prac i nabraniu pewnosći siebie na forum postanowiłem założyć swój pierwszy warsztat. Wybór padł na Apacha może i nie posiadam super doświadczenia aczkolwiek spróbuję opisać krok po kroku razem z waszymi uwagami jak i pomocną dłonią sprzęt docelowo w wersji ze złożonymi łopatami wirnika nośnego pozdrawiam i zapraszam do oglądania Zdjęcie poglądowe ułożenia łopat wirnika Edytowane 1 Grudnia 2024 przez Pojara 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 1 Grudnia 2024 Share Napisano 1 Grudnia 2024 (edytowane) Heh niwdawno tego ukończyłem. Uważaj na kalki bo są do bani. Omijałem szerokim łukiem te zestawowe. Ja kupi łem altenatywne. Odsyłam do mojego wątku jakby co. Przedstawione orzez ciebie zdjęcie to nie ten sam model co robisz. Edytowane 1 Grudnia 2024 przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pojara Napisano 1 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2024 W dniu 1.12.2024 o 12:25, patrykd napisał: Heh niwdawno tego ukończyłem. Uważaj na kalki bo są do bani. Omijałem szerokim łukiem te zestawowe. Ja kupi łem altenatywne. Odsyłam do mojego wątku jakby co. Przedstawione orzez ciebie zdjęcie to nie ten sam model co robisz. Expand Widziałem twoje wykonanie robi naprawdę ogromne wrażenie. Co do zdjęcia wiem że to nie ten sam nie chce wprowadzać ludzi w błąd. Bardziej chodziło o złożone łopaty wirnika. Poprawie i podpisze o co chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pojara Napisano 27 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2024 Mała aktualizacja, kokpit przygotowany pod bazę którą stanowić będzie Tamyia XF-69 Nato Black dodatkowo zastosuje Vallejo US LOAM. Jako podkład poleciało Mr hobby surfacer 1500 Black, żeby było troszkę ciekawiej zamierzam delikatnie odrapać miejsca newgralniczne więc wleciało Vallejo US Amarillo Interior i steel zabezpieczone lakierem na który poleciał płyn na odrapki. Oczywiście jak widać usunąłem oryginalne elementy sterowania w celu zastosowania kalek 3D. Mam nadzieję, że jeszcze w tym roku podzielę się z wami złożonym i pomalowanym kokpitem. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pojara Napisano 30 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2024 Aktualizacja 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pojara Napisano 10 Stycznia Autor Share Napisano 10 Stycznia Mała aktualizacja pracę cały czas trwały w między czasie skończyłem środek (kokpit) pomalowałem szkła i niech mnie ktoś poprawi bo nie wiem dokładnie jak to się nazywa podstawę wirnika. Na kokpit poleciał Mat ale uważałem na pulpity (ekrany). Jak podstawa wyschnie z wash-u ( Dark wash od miga ) to poleci mat od VMS co do koloru bazowego który również zawita na cały model jest to US ARMY HELO DRAB FS 34031 od AK jutro będę próbował to zainstalować do wnętrza i może uda się skleić kadłub pozdrawiam oczywiście zamieszczam kilka zdjęć . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pojara Napisano 26 Stycznia Autor Share Napisano 26 Stycznia Powoli do przodu walczę z optyką zastanawiam się jak uzyskać efekt lustra. Widziałem że można zastosować płytę DVD. Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 30 Stycznia Share Napisano 30 Stycznia Możesz przybliżyć temat, albo podesłać jakieś źródło użycia płyty dvd do efektu lustra optyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarross Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia Jeśli dobrze pamiętam to kolega x_bandit na tym forum, w którymś ze swoich warsztatów pokazał jak to robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 1 Lutego Share Napisano 1 Lutego (edytowane) Czy to ten wątek optyka dvd ? Edytowane 1 Lutego przez panmopsik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pojara Napisano 1 Lutego Autor Share Napisano 1 Lutego Pojawiły się pierwsze problemy próbowałem uformować z płyty dvd optykę ale za bardzo mi to nie wychodziło ostatecznie wyszło to tak płyta góra orginalne szkło z pudła pomalowane od wewnętrznej strony na błyszczącą czerń lewe płyta dvd i prawe oryginał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 1 Lutego Share Napisano 1 Lutego (edytowane) Czerwona ramka na optyce wyszła źle. Jest bardzo niechlujnie pomalowana. Do poprawy szkiełko czarne to po łuku prostokatne tez powinno miec czerwona ramke. Edytowane 1 Lutego przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pojara Napisano 2 Lutego Autor Share Napisano 2 Lutego (edytowane) W dniu 1.02.2025 o 22:30, patrykd napisał: Czerwona ramka na optyce wyszła źle. Jest bardzo niechlujnie pomalowana. Do poprawy szkiełko czarne to po łuku prostokatne tez powinno miec czerwona ramke. Expand Dziękuję za uwagę. Rzeczywiście przy w patrzeniu się w głębie, nie ma profeski . Element był już pomalowany prawdopodobnie klej na który kleiłem wszedł w reakcję z farbą i zostawił pod klejoną powłoką takiego ciapka. Oczywiście poprawie to żeby wyglądało to jak powinno pozdrawiam Edytowane 2 Lutego przez Pojara 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pojara Napisano 2 Lutego Autor Share Napisano 2 Lutego (edytowane) W dniu 2.02.2025 o 07:38, Pojara napisał: Dzisiaj zabrałem się za poprawę ww optyki nie było to łatwe bo wycinałem z 3 razy element za każdym razem nie wyglądało to dobrze wygląda to lepiej ale nie jest według mnie całkowicie idealnie za każdym razem lustro odbije czerwony kolor na powierzchni wrzucam w takiej wersji ogólnie tak jak napisał patrykd to nie najlepszy model dla amatorów aczkolwiek próbuje ps. gołym okiem nie widać tego czerwonego to chyba sylikon mam po prostu dobry aparat Expand Edytowane 2 Lutego przez Pojara 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pojara Napisano 3 Lutego Autor Share Napisano 3 Lutego Ogólnie to niekiedy w oryginale się nie przykładają zobaczcie optykę po prawej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego Czy na pewno jesteś zadowolony z jakosci tegi szkielka co robules z plyty dvd. Wydaje sie ze krawedz jest jakas nierówna. Malowanie jeszcze wymagaloby poprawki. Proponuje zrobic sobie maske by miec ladna i rowna ramke. Ja na swoim wzialem oryginaln szybke i od srodka przy uzyciu maski pomalowalwm ramke na czerwono. A następnie czarnym blyszczacym lakierem tez od srodka to poyraktowalem. Decyzja oczywiscie nalezy do ciebie. Ale jest to elwmwnt ktory mocno rzuca sie w oczy i szkoda byloby nie dopracowac lepeiej tego elementu. Ps. Mam do tego modelu maski wlasnie dla tego miejsca i szybek kabiny pilota. Oczywiscie raz uzyte. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pojara Napisano 4 Lutego Autor Share Napisano 4 Lutego W dniu 3.02.2025 o 22:31, patrykd napisał: Czy na pewno jesteś zadowolony z jakosci tegi szkielka co robules z plyty dvd. Wydaje sie ze krawedz jest jakas nierówna. Malowanie jeszcze wymagaloby poprawki. Proponuje zrobic sobie maske by miec ladna i rowna ramke. Ja na swoim wzialem oryginaln szybke i od srodka przy uzyciu maski pomalowalwm ramke na czerwono. A następnie czarnym blyszczacym lakierem tez od srodka to poyraktowalem. Decyzja oczywiscie nalezy do ciebie. Ale jest to elwmwnt ktory mocno rzuca sie w oczy i szkoda byloby nie dopracowac lepeiej tego elementu. Ps. Mam do tego modelu maski wlasnie dla tego miejsca i szybek kabiny pilota. Oczywiscie raz uzyte. Expand Nie jestem zadowolony w 100 % dlatego nie zostawię tak tego mam jeszcze jeden pomysł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi