kurmaz Napisano 20 Grudnia 2024 Share Napisano 20 Grudnia 2024 Cześć, wróciłem po latach niebytu do modelarstwa a dokładniej szkutnictwa. Chciałbym się tu podzielić z wami relacją z budowy żaglowca Amerigo Vespucci. Niestety sam model z Hellera nie oddaje na dzień dzisiejszy obecnego wyglądu co do szczegółów. W pierwszej kolejności postaram się go wykonać na czysto z częściowymi uproszczeniami które niestety wymusza na mnie skala. Kolejno przejdę do weatheringu i nanoszenia dodatkowych efektów. Bazuje w większości na chemii Tamiya, Vallejo, Mr. Hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurmaz Napisano 20 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2024 (edytowane) Trochę powalczyłem z pokładem żeby chociaż trochę było widać przejścia między deskami. Edytowane 20 Grudnia 2024 przez kurmaz za duży rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurmaz Napisano 20 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2024 (edytowane) Edytowane 20 Grudnia 2024 przez kurmaz za duży rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurmaz Napisano 20 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2024 (edytowane) Na etapie pomontowania z kadłubem. Spasowało się całkiem ładnie Edytowane 20 Grudnia 2024 przez kurmaz za duży rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurmaz Napisano 20 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2024 (edytowane) Kadłub po złożeniu i pomalowaniu włącznie ze złoceniami. Rufę zostawiam sobie na koniec przyjdzie mi powalczyć z balkonem plus musze poprawić to malowanie oraz jakoś wyczarować barierki z napisem i zarysować drzwi. Edytowane 20 Grudnia 2024 przez kurmaz za duży rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurmaz Napisano 20 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2024 (edytowane) Poniżej trochę detali. Jak to bywa zazwyczaj trochę będzie w międzyczasie do zmiany po dokładniejszych oględzinach zdjęć z realu niektóre elementy zostaną przemalowane lub domalowane. Edytowane 20 Grudnia 2024 przez kurmaz za duży rozmiar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 26 Grudnia 2024 Share Napisano 26 Grudnia 2024 Plastikowych pływadeł nie sklejam, sklejam kartonowe. Ale taka moja sugestia, że ten pokład bym trochę poprawił. Więcej cieni. Nie czarnym łoszem. Brązami. Niech te dechy będą widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi