rObO87 Napisano 9 Listopada 2008 Napisano 9 Listopada 2008 Model firmy Italeri: Model ten był moim I modelem zrobionym na poważnie w tej skali (rok 2002) Jak widać, nie ma blaszek, prosto z pudła. Malowany Humbrolem 86 jeśli dobrze pamiętam. Jedyne przeróbki/dodatki to silniki wycieraczek, graty w ładowni, opona z Opla Italeri na lewej burcie i i łańcuch kotwicy. A tu foto na półce z bratem, gdzie niedługo pojawi się kolejna wersja Cytuj
adamkijak Napisano 9 Listopada 2008 Napisano 9 Listopada 2008 Bardzo ladny model, podoba mi sie stonowanie kalek, wszystko ladnie sie sklada w calosc. Cytuj
szlachcik1 Napisano 9 Listopada 2008 Napisano 9 Listopada 2008 DUKW zrobiony super ale skrzynki są brzydkie, widać że sztuczne przez co psują efekt, niestety. Ten model jest lepszy od brata z półki pod względem wykonania, gratuluję Cytuj
rObO87 Napisano 9 Listopada 2008 Autor Napisano 9 Listopada 2008 Ten model jest lepszy od brata z półki pod względem wykonania A konkretniej co Ci się nie podoba w tamtym? ;) Tamten wg. mnie lepiej ubrudzony. Cytuj
szlachcik1 Napisano 9 Listopada 2008 Napisano 9 Listopada 2008 Tamten wg. mnie lepiej ubrudzony. Po prostu lepsze są kontrasty ciemnego kurzu i brudu z jasnym podkładem co daje lepszy efekt wizualny to wszystko. Nie podoba mi się bo płachta prawdopodobnie jest zestawowa, plastikowa (przynajmniej tak mi wygląda na tych zdjęciach) a nie zrobiona np. z chusteczki, przydał by się mocniejszy wash i suchy pędzel (kolorem ciemniejszym) na podkreślenie bryły pojazdu szczególnie, że jest jednolicie biały no ale to nie temat założony na tamten model Zielony fajny Cytuj
rObO87 Napisano 9 Listopada 2008 Autor Napisano 9 Listopada 2008 Tu jest link do białej kaczki: viewtopic.php?t=8977&highlight=dukw Zapraszam do komentowania, która lepsza? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi