michalblack Napisano 6 Marca Share Napisano 6 Marca Witam, Tak jak w tytule, ale konkretniej. Podobno kończy się era farb Pactra, dziś byłem w modelarskim pytałem o dany kolor , niestety brak, zaproponowani mi zamiennik ,tzn farby Hataka . Mniej więcej poczytałem że obie firmy to farby akrylowe, ale czy można je ze sobą mieszać, czy definitywnie nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca 14 godzin temu, michalblack napisał: Witam, Tak jak w tytule, ale konkretniej. Podobno kończy się era farb Pactra, dziś byłem w modelarskim pytałem o dany kolor , niestety brak, zaproponowani mi zamiennik ,tzn farby Hataka . Mniej więcej poczytałem że obie firmy to farby akrylowe, ale czy można je ze sobą mieszać, czy definitywnie nie ? Tak Pactra jest na wymarciu jak z resztą produkty Model Mastera bo to z tej firmy pochodzi Pactra.Ale o ,którą Hatakę chodzi? Niebieską ? Czerwoną czy pomarańczową serię? Obstawiam Niebieską lub czerwoną aby się mogły mieszać potencjalnie z Pactrą.Ale nie wiem czy ktoś robił takie mikstury. Ja nawet nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetinz Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca Zdarzyło mi się przynajmniej raz zmieszać Pactrę z niebieską/czerwoną Hataką, podobnie mieszałem Pactrę z Agamą. Co prawda niewielkie ilości, ale nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalblack Napisano 8 Marca Autor Share Napisano 8 Marca Dopiero zetknąłem się z hataka ,nawet nie wiedziałem że są jakieś rodzaje. W sklepie też mnie nie zapytał. Dzięki za odpowiedzi i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi