goosf Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca Witam, otrzymałem zapytanie odnośnie modelu , który wykonałem, właśnie ISU -152 z numerem taktycznym ( burtowym) 882, z jakiego pododdziału pochodził? Oczywiście na kadłubie wraz z kuricą bez korony. Czy ktoś wie, jak odpowiedzieć na to pytanie? Będę wdzięczny. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca Jak bez korony to chyba wiadomo kto tym jeździł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goosf Napisano 19 Marca Autor Share Napisano 19 Marca Tak, ale chodzi mi konkretnie, z jakiego pułku, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 20 Marca Share Napisano 20 Marca W trakcie wojny działa te używał tylko 13 pas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goosf Napisano 20 Marca Autor Share Napisano 20 Marca 4 godziny temu, Endrju napisał: W trakcie wojny działa te używał tylko 13 pas. W sieci widnieje pojedyncze zdjęcie właśnie egzemplarza z numerem taktycznym 882, ale z lakonicznym podpisem ISU -152 z lat pięćdziesiątych. No ale 13 pas musi wystarczyć. Dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 21 Marca Share Napisano 21 Marca Tyle że 882 to powojenny numer taktyczny. Co działo się z ISU-152 z 13 pas po wojnie - nie wiem, pułk został rozformowany w 1946. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi