Sudus Napisano 20 Marca Share Napisano 20 Marca Witam serdecznie. Pragnę Wam przedstawić mój ostatnio ukończony model. Jako że lubię samoloty w nietypowych barwach i malowaniach okazjonalnych mój wybór padł na F-16C w barwach tureckiego 192 dywizjonu który brał udział w ćwiczeniach TIGER MEET 2023. Model firmy Tamiya - 1/48. Wnęki podwozia i fotel żywiczny od Aires`a. Odgromniki od Mastera. Do malowania użyłem masek GALAXY-MODEL do których były załączone kalomanie . Wszystko pasowało idealnie a nie ukrywam że trochę się obawiałem jak to wszystko zamaskować. Mimo iż posiłkowałem się zdjęciami nie ustrzegłem się poważnej wpadki którą zauważyłem dopiero po nałożeniu kalkomanii. Ale cicho sza No może dwóch ... Model malowałem farbami Mr.Color zgodnie z instrukcją. Może kolory powinny być ciut jaśniejsze ale ogólnie uważam że nie jest źle Zapraszam do oglądania Pozdrawiam Piotr 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 20 Marca Share Napisano 20 Marca Ciekawy model. Podoba się. Do zdjęć wkręć sobie żarówki LED-owe. Dają bardziej rozproszone światło i nie będzie widać tych cieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 21 Marca Share Napisano 21 Marca Czegoś mu brakuje, albo to wina zdjęć bo wygląda jakby był z zestawu Diecast. Farba ma jakąś dziwną fakturę czy mi się wydaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi