wuwumaster Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 witam, temat nie wiem czy już poruszany (jeżeli tak to proszę o link bo nie znalazłem) mianowicie jak w tytule - co szanowni koledzy modelarze dodajecie do farb akrylowych Aeromaster żeby nie zasychała na wylocie dyszy i iglicy?? (podkreślam że Aeromaster, bo sporo wypowiedzi znalazłem ale o Pactrach, a te farby trochę się różnią, nawet zapach jest całkowicie inny) czytałem o "opóźniaczach" (retender czy coś takiego), gdzieś znalazłem że kropla wódki do farby dużo daje - ale u mnie się to w ogóle nie sprawdziło; nawet dodanie jej w sporej ilości czy solidne rozcieńczenie farby, efekt ciągle ten sam - po chwili malowania glut na dyszy i plucie na większych powierzchniach te farby są rewelacyjne, ale jak przyjdzie pomalować coś precyzyjnie to porażka całkowita... proszę o rady i sugestie, z góry thx pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 No zasycha Ci na dyszy bo nie dajesz retardera AFAIK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi