Czterogwiazdkowy Posted April 12 Share Posted April 12 Cześć, Pospieszyłem się i położyłem Tamiya X-22 zapominając o pomalowaniu kilku elementów. Mówię o "reserwe wings". Czy mogę na to położyć kolor Gunze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giberes Posted April 12 Share Posted April 12 (edited) X-22 jest zarówno emalia jak i akrylowy. Na akrylowy możesz bez problemu. Na emalię też się da, ale trzeba delikatnie operować cienką warstwą, żeby rozcieńczalnik szybciej odparował zanim uszkodzi farbę pod spodem. Edited April 12 by giberes 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czterogwiazdkowy Posted April 12 Author Share Posted April 12 45 minut temu, giberes napisał: X-22 jest zarówno emalia jak i akrylowy. Na akrylowy możesz bez problemu. Na emalię też się da, ale trzeba delikatnie operować cienką warstwą, żeby rozcieńczalnik szybciej odparował zanim uszkodzi farbę pod spodem. Akrylowy. Dzięki za odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts