PiQ Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Witam Po kilku latach przerwy w sklejaniu modeli postanowiłem wrócić do tego hobby i coś posklejać Wybór padł na to oto subaru. Będzie to w głównej mierze model "z pudła" + drobne modyfikacje. Model nie będzie miał 4-rech świateł dalekosiężnych na masce a światła w zderzaku nie będą miały zeza rozbieżnego i będą głębiej osadzone w zderzaku. Tak oto prezentuje się model...... Z góry przepraszam za jakość zdjęć ale są one robione telefonem a to m.in. było w pudle: model jakieś 4 lata temu został pryśnięty lakierem (jednak wymaga jeszcze dopracowania i będzie jeszcze malowany - białe kropki to tylko pyłki). Będę musiał jeszcze popracować nad światłami w zderzaku..... Przymiarka kółek. Kółka oczywiście będą w jedynym słusznym kolorze dla subaru czyli złotym Kolejną modyfikacją będzie obniżenie zawieszenia tak mocno jak tylko się da ale żeby przednie koła się mogły swobodnie skręcać nie obcierając o nadkola.... Przymiarka klatki...... ....ale coś mi w niej nie pasowało i została tak oto zmodyfikowana........ no i nie będzie w kolorze nadwozia tylko zamierzam ją pomalować na srebrno ale wcześniej czeka ją jeszcze szpachlowanie........ Na razie to by było na tyle. Będę się starał na bieżąco uzupełniać posta o postępach w pracy. Oczywiście czekam na Wasze konstruktywne uwagi i rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Chyba sobie wezmę i usiądę popatrzeć jak ci idzie. Powodzonka w lepieniu. Chyba też się skusze na jakieś subaru impreze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 PiQ, pozwoliłem sobie wykorzystać Twoje zdjęcie. Na czerowno zaznaczyłem elementy, które niepotrzebnie dorabiałeś. W te przerwy (zaznaczone na czerowno) przy końcowym montażu będzie wchodzić deska rozdzielcza i na niej będzie opierać sie klatka bezpieczeństwa, więc wytnij sobie deskę, przymierz razem z klatką do podwozia i zobaczysz, że te krótkie belki trzeba usunąć. Poza tym narazie bez zastrzeżeń. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 A ja mam pewne zastrzeżenie - na zdjęciu pokazującym przód kasty ze skręconym kołem (foto nr 8 licząc od góry) widać nie zeszlifowane nadlewki połączenia form... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi