PiQ Napisano 15 Listopada 2008 Napisano 15 Listopada 2008 Witam Po kilku latach przerwy w sklejaniu modeli postanowiłem wrócić do tego hobby i coś posklejać Wybór padł na to oto subaru. Będzie to w głównej mierze model "z pudła" + drobne modyfikacje. Model nie będzie miał 4-rech świateł dalekosiężnych na masce a światła w zderzaku nie będą miały zeza rozbieżnego i będą głębiej osadzone w zderzaku. Tak oto prezentuje się model...... Z góry przepraszam za jakość zdjęć ale są one robione telefonem a to m.in. było w pudle: model jakieś 4 lata temu został pryśnięty lakierem (jednak wymaga jeszcze dopracowania i będzie jeszcze malowany - białe kropki to tylko pyłki). Będę musiał jeszcze popracować nad światłami w zderzaku..... Przymiarka kółek. Kółka oczywiście będą w jedynym słusznym kolorze dla subaru czyli złotym Kolejną modyfikacją będzie obniżenie zawieszenia tak mocno jak tylko się da ale żeby przednie koła się mogły swobodnie skręcać nie obcierając o nadkola.... Przymiarka klatki...... ....ale coś mi w niej nie pasowało i została tak oto zmodyfikowana........ no i nie będzie w kolorze nadwozia tylko zamierzam ją pomalować na srebrno ale wcześniej czeka ją jeszcze szpachlowanie........ Na razie to by było na tyle. Będę się starał na bieżąco uzupełniać posta o postępach w pracy. Oczywiście czekam na Wasze konstruktywne uwagi i rady Cytuj
ostry Napisano 15 Listopada 2008 Napisano 15 Listopada 2008 Chyba sobie wezmę i usiądę popatrzeć jak ci idzie. Powodzonka w lepieniu. Chyba też się skusze na jakieś subaru impreze . Cytuj
paffko Napisano 15 Listopada 2008 Napisano 15 Listopada 2008 PiQ, pozwoliłem sobie wykorzystać Twoje zdjęcie. Na czerowno zaznaczyłem elementy, które niepotrzebnie dorabiałeś. W te przerwy (zaznaczone na czerowno) przy końcowym montażu będzie wchodzić deska rozdzielcza i na niej będzie opierać sie klatka bezpieczeństwa, więc wytnij sobie deskę, przymierz razem z klatką do podwozia i zobaczysz, że te krótkie belki trzeba usunąć. Poza tym narazie bez zastrzeżeń. Pozdrawiam Cytuj
wuen Napisano 16 Listopada 2008 Napisano 16 Listopada 2008 A ja mam pewne zastrzeżenie - na zdjęciu pokazującym przód kasty ze skręconym kołem (foto nr 8 licząc od góry) widać nie zeszlifowane nadlewki połączenia form... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi