Ruderigo Posted April 22 Share Posted April 22 Cześć, Buduję model krążownika HMS Naiad. Malowanie podwodnej części kadłuba wskazane w instrukcji to Hull Red, ale w posiadanym przeze mnie modelu HMS Hood wskazano, że ta część powinna być szara. Również na stronie poświęconej Hoodowi trafiłem na informację, że bez wątpliwości część podwodna Hooda była szara. Widzę też że Flyhawk poleca malować na szaro część podwodną np HMS Ajax. Czy szanowne grono mogłoby mi wyjaśnić co z tym kolorem? Czy Naiad też powinien mieć szarą część podwodną? Co z innymi okrętami RN z okresu wojny? Będę bardzo wdzięczny za wskazówki . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kingfisher Posted September 19 Share Posted September 19 (edited) Różnie było, za dużo by pisać. Zainteresuj się tą stroną. Tam jest cała masa informacji dot. schematów malowania w Royal Navy i nie tylko. https://www.sovereignhobbies.co.uk/ Edited September 19 by Kingfisher Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts