Sampo Napisano Wtorek o 20:20 Share Napisano Wtorek o 20:20 (edytowane) Witam wszystkich w mocno spóźnionej galerii chińskiego krążownika pancernopokładowego "Ching Yuen", jak opisany jest na pudełku, albo "Jingyuan", co jest bardziej poprawnym tłumaczeniem z chińskiego. Walkę z plastikową materią można obejrzeć w warsztacie: Generalnie produkt Bronco jest fajnym modelikiem. Plastik jest dość miękki i plastyczny, łatwo poddaje się obróbce. Dobrze spasowany, nie wymaga wiele szpachli. Detale też ładnie oddane. Do tego dochodzi pokaźna blaszka. Mimo czytelnej instrukcji jest wg. mnie skomplikowany i wymaga przemyślenia przed montażem. W każdym razie można zrobić z prosto z pudełka cieszący oko okręt. Z popełnionych zaniedbań (błędów chciałoby się powiedzieć, ale to bardziej lenistwo), mogłem wymienić maszty na metalowe. Mając w pamięci plastik z modeli Trumpetera wydawało mi się, że plastikowe dadzą radę, ale przy tkaniu olinowania przysporzyły problemów. Model malowany farbami Tamiya, brudzony specyfikami od AK (paneliner i wash) i cieniami też od Tamiya. Olinowanie to elastyczna nić 0,3mm. Zapraszam do galerii: Edytowane Środa o 05:43 przez Sampo źle dodany odnośnik 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi