Messerwagen Napisano 21 Czerwca Share Napisano 21 Czerwca Focke-Wulf Fw- 190 D-9 "Brown 4" Werknummer 500647 z 7 staffel,II./JG26 Kwiecień 1945. Model wykonałem w skali 1/48 Ta konkretna Dora posiadała ogon z TA152 .Bazowałem na podstawowym modelu Eduarda ,czyli typowej wersji D9 ,Ogon został wykorzystany z modelu Dragona TA152. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 21 Czerwca Share Napisano 21 Czerwca Dla mnie ok jeśli już takie szczegóły dajesz nie dziwię się że innych zatkało ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 6 Lipca Share Napisano 6 Lipca Bardzo fajny modelik wyszedł, szczególnie ta wersja Dory z ogonem od Tanka mnie urzeka. Sam mam takiego w planach z tym że materiał wujsciowy jest trochę inny tzn. Dora od HobbyBossa a ogon z AML z żywicy. I tu sie nasuwa pytanie do wykonawcy tej Dorotki: skąd masz schemat malowania do swojego modelu? Bo widzę różnice zwlaszcza w rozkladzie plam w widoku z góry. I teraz nie wiem który schemat malowania jest właściwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messerwagen Napisano 16 Lipca Autor Share Napisano 16 Lipca Trudno powiedzieć która wersja malowania jest prawidłowa,w internecie jak i literaturze można natknąć sie na kilka propozycji malowania,ja poszedłem tropem z wydawnictwa JaPo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi