Skocz do zawartości

Porsche 911 i Nissan 300ZX Junkyard

Tromboni

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zaczynam nowy projekt junkyard gdzie bedzie nissan 300zx i porsche 911 turbo generacji 930 oba modele są nie nadajace się do sklejenia bo porsche ma złamany dach a nissan ma mleczne szyby  mam zamiar zrobić je na podstawce i będą one miały zakryty dach jakimś materiał oraz bedą całe pordzewiałe.Na pierwszy ogien idzie porsche także zapraszam do oglądania.

20250628_144826.jpg

20250628_144853.jpg

20250628_144858.jpg

Pomalowałem przod kasty troche kurzu się przkleiło ale to i tak model w stylu junkyard oraz zdecydowałem że spod plandeki będzie wystawać tył 300zx i przód 911.

20250628_180242.jpg

20250628_173959.jpg

20250628_180245.jpg

• Like 1

Dzisiaj takie drobiazgi ponalowałem kaste drógi raz oraz pomalowalem na czarna środki felg i na nadkolach zrobiłem takie wyrwy które potem pokryje rdzą jeśli macie fajne patenty na rdze to piszcie

20250629_212552.jpg

20250629_212703.jpg

20250629_212522.jpg

20250629_212453.jpg

20250629_212446.jpg

W dniu 28.06.2025 o 18:07, Tromboni napisał:

zdecydowałem że spod plandeki będzie wystawać tył 300zx i przód 911.

Mała zmiana planów pod plandekom będzie tylko 911 a 300zx odkryty oczywiście spod plandeki będzię nadal wystawac przód 911

3 godziny temu, sjr napisał:

Wygląda to słabo niestety. 

Jest w necie sporo zdjęć jak wygląda zardzewiała karoseria porsche np.:

14c9da2bf2288dbe1425ee4fd07f6532.jpg

Ja szukałem w necie i nie mogłem znaleźdź dzieki za fote ale i tak już nic z tym nie zrobie

Jakby ktoś pytał jak zrobiłem plandeke to poprostu wziołem serwetke wyciołem ją pod wymiar potem zgniotłem i wylałem na kartke troche białego kleju tzw wikolu i pędzelkiem nakładałem go przez co serwetka ładnie zaczeła przylegac i sie doginać do karoserii a potem pomalowałem ją na szary kolor Tamiya XF-54 Dark Sea Grey

Weathering skończony wiem że za dużo tego kurzu ale ja ze wszystkim przesadzam wiec no ale model ogłaszam za skończony dzisiaj macie tylko taką jedną fote ale jutro zrobie lepsze i wstawie galerie oraz nie bijcie mnie że ten model wyglada tak jak wyglada ale jest to mój trzeci model i pierwszy który spełnił oczkiwania

20250701_215201.jpg

Jeśli jesteś tak młody jak na foto na FB to gratuluję udanego modelu ( tym bardziej, że to dopiero Twój trzeci). Mogłeś model wadliwy wywalić do śmieci a wymyśliłeś naprawdę coś fajnego by szlifować swojego skill'a. Szacun!

Tak jak pisał kolega sjr - na przyszłość faktycznie można udoskonalić model wzorując się na fotkach rdzy/ uszkodzeń z netu by nabrało to więcej realizmu.

Ze swojej strony dodam- plandeka mogła by bardziej "wisieć" na dole  (jak obrus ze stołu) a nie opasać go na dole jak prześcieradło z gumką lub pokrowiec nowoczesny z gumką . Mogło by nie być jednego reflektora lub mógłby być uszkodzony.