Hafes Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Hej! W końcu udało mi się coś poskładać po dłuższym czasie. Jakiś czas temu zakupiłem na giełdzie figurkę krasnoluda w bliżej nieokreślonej skali. Nie znam firmy ani nazwy samej figurki. Postać ma około 5 cm wysokości. Pomazałem ją jak to u mnie zwykle bywa Pactrami. I jak to zwykle u mnie wyszło bardzo kolorowo Ale ja już tak lubię, zwłaszcza w figurkach fantasy. Zresztą oceńcie sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Ładnie położone kolory, ale on jakiś czysty jest. Pouzywaj washa i tuszy GW. Nadadzą mu bardziej naturlanego wyglądu. Ogólnie jest OK, ale moze byc znacznie lepiej . Sam się wdrażam w bardziej zaawansowane techniki malowania figurek. kiedyś mi wystarczało, to co sam przedstawiłeś. teraz chcę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 30 Listopada 2008 Autor Share Napisano 30 Listopada 2008 Że czysty to fakt. Może jeszcze pokombinuję z płukanką jakąś. Tuszy i washa GW nie stosuje bo można je zastąpić zrobionymi własnoręcznie choćby z olei artystycznych i terpentyny. Generalnie jestem zadowolony z efektu i boję się przekombinować, bo washe stosuje w pancerce a na figurkach nie próbowałem jak na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Spróbuj złosiowac skórę oraz złote i stalowe zdobienia. Topór tez by się przydało pocieniowac. Wygląda jakby był w calości naostrzony lub nienaostrzony - nie ma dwóch wyraźnych kolorów, tak aby było widac, która częśc jest naostrzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 No, wprowadziłem kilka poprawek. I zdjęcia w dziennym świetle bardziej oddają wygląd oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 No topór wygląda teraz ok . A te złote elemtny to bym naprawdę złosiował lub przemalował - na początek całośc miedzią lub mosiądzem, później "łoś" a na końcu rozjasnienia złotym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi