scros Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 Kto wie co to za wóz ( btr 70 ) - kto tego używał???? Cos w opisie zvezda napisała, ale nie znam rosyjskiego - w necie tez nic nie moglem znaleść. Co za formacja uzywa btr-70 w takim malowaniu i oznaczeniach??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 (edited) Daj linka (wstaw tu...)to ci przetłumaczę....:-) Dobra....Już odszukałem u siebie....To jest malowanie (emblematy...) sił pokojowych Rosyjskiej Federacji operujących na terenie Republik Kaukaskich.... Taki miejscowy odpowiednik UN..... Oprócz BTR-70, maja również BTR-80, BMP-2 i cały szereg pojazdów kołowych, ciężarowych...... Dosłowne tłumaczenie...Siły tworzące pokój... MS fon.-mirotworczeskije siły........ Edited September 1, 2006 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 "Dosłowne tłumaczenie...Siły tworzące pokój... MS fon.-mirotworczeskije siły........" Po naszemu to będzie: "Armia Radziecka z Toba od dziecka...." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Ari...W pełni to rozumiem...Hm.... Ale jak by na to nie patrzeć....Gdyby nie siły rozjemcze...To mieliby tam drugi Irak...W tym regionie walczy każdy z każdym...To istna wieża Babel.... ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 A nie mamy tam takiego Iraku, tylko, że nie ma tam USA, to nikt nie lamentuje, jak to podli amerykańce o ropę walczą, a biedne eurpejczyki muszą co raz więcej za paliwko do samochodzików płacić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scros Posted September 4, 2006 Author Share Posted September 4, 2006 Grzegorz - Dzieki za pojaśnienie tematu - chociaż he he he te ich siły pokojowe pewnie z pokojem nie maja za wiele wspólnego. U nas byli z bratnią pomocą przez dobrych kilkadziesiąt lat. Niemniej jednak pojazd się buduje powoli i niedługo " siły tworzące pokoj' he he eh powstaną na niewielkiej dioramie no i będą tworzyć pokój. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerman Posted September 5, 2006 Share Posted September 5, 2006 Ja, ja wiem to jest czołg z Czarnobyla z pomocy dla powodzian. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts