scros Napisano 31 Sierpnia 2006 Share Napisano 31 Sierpnia 2006 Kto wie co to za wóz ( btr 70 ) - kto tego używał???? Cos w opisie zvezda napisała, ale nie znam rosyjskiego - w necie tez nic nie moglem znaleść. Co za formacja uzywa btr-70 w takim malowaniu i oznaczeniach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 1 Września 2006 Share Napisano 1 Września 2006 (edytowane) Daj linka (wstaw tu...)to ci przetłumaczę....:-) Dobra....Już odszukałem u siebie....To jest malowanie (emblematy...) sił pokojowych Rosyjskiej Federacji operujących na terenie Republik Kaukaskich.... Taki miejscowy odpowiednik UN..... Oprócz BTR-70, maja również BTR-80, BMP-2 i cały szereg pojazdów kołowych, ciężarowych...... Dosłowne tłumaczenie...Siły tworzące pokój... MS fon.-mirotworczeskije siły........ Edytowane 1 Września 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 1 Września 2006 Share Napisano 1 Września 2006 "Dosłowne tłumaczenie...Siły tworzące pokój... MS fon.-mirotworczeskije siły........" Po naszemu to będzie: "Armia Radziecka z Toba od dziecka...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 1 Września 2006 Share Napisano 1 Września 2006 Ari...W pełni to rozumiem...Hm.... Ale jak by na to nie patrzeć....Gdyby nie siły rozjemcze...To mieliby tam drugi Irak...W tym regionie walczy każdy z każdym...To istna wieża Babel.... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 1 Września 2006 Share Napisano 1 Września 2006 A nie mamy tam takiego Iraku, tylko, że nie ma tam USA, to nikt nie lamentuje, jak to podli amerykańce o ropę walczą, a biedne eurpejczyki muszą co raz więcej za paliwko do samochodzików płacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 4 Września 2006 Autor Share Napisano 4 Września 2006 Grzegorz - Dzieki za pojaśnienie tematu - chociaż he he he te ich siły pokojowe pewnie z pokojem nie maja za wiele wspólnego. U nas byli z bratnią pomocą przez dobrych kilkadziesiąt lat. Niemniej jednak pojazd się buduje powoli i niedługo " siły tworzące pokoj' he he eh powstaną na niewielkiej dioramie no i będą tworzyć pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerman Napisano 5 Września 2006 Share Napisano 5 Września 2006 Ja, ja wiem to jest czołg z Czarnobyla z pomocy dla powodzian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi