Skocz do zawartości

Mitsubishi Lancer EVO IX Fujimi 1/24

Mipan

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 179
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Do tej pory byłem zadowolony z Fujimi ale z tym to przesadziliPierwsza przymiarka deski rozdzielczej i zobaczcie jak kierownica jest przesunięta do środka.Aż zachodzi na konsolę środkową Znowu trzeba będzie pokombinować i trochę poszpachlować.

076fdc807804d857m.jpg

Do tej pory byłem zadowolony z Fujimi ale z tym to przesadziliPierwsza przymiarka deski rozdzielczej i zobaczcie jak kierownica jest przesunięta do środka.Aż zachodzi na konsolę środkową Znowu trzeba będzie pokombinować i trochę poszpachlować.

076fdc807804d857m.jpg

U siebie w Evo miałem dokładnie to samo. Trzeba będzie trochę ciąć...niestety. Ale efekt końcowy będzie zdecydowanie lepszy niż teraz to wygląda.

Pozdrawiam

Ja chcę to zrobić bez cięcia.Zakrywam miejsce mocowania kolumny kierownicy i dokleję ją kilka mm obok.Powinno wyjść całkiem dobrze.Zobaczymy jak mi się to uda zrobić.Mam nadzieję że bedę zadowolony.

Dzisiaj ukończyłem już ostatecznie deskę rozdzielczą.Wydaje mi się,że wyszła całkiem dobrze.Miałem podświetlić z boku zegary światłowodem ale nie miałem go jak tam wcisnąć więc tylko podłoga będzie podświetlona co mam nadzieję będzie dobrze widać na następnych zdjęciach jakie wrzucę za kilka dni.

a376f718bdf6d7e9m.jpg

No zgadza się to Humbrol chociaż czerwone elementy foteli też Humbrol a wyszły całkiem gładkie ale tu jeszcze miał wpływ aero który mi padł po drugim malowaniu.Zaczął bulgotać zbiornik .Nie leci farba tylko powietrze samo prawie a dysza i iglica są ok.Ale powiem Ci też,że zdjęcia robiłem w 'makro'w rzeczywistości nie jest tak strasznie.Ale muszę pomalować kiedyś farbami Gunze wtedy będę miał porównanie.Muszę ten aero reklamować.Podwozie malowałem też Humbrolem ale prostszym aero i wyszła lepsza faktura.Mam tylko nadzieję że uda się pozytywnie załatwić reklamację.Co do malowania owszem wyszło czysto i bez problemów.Jakbym wiedział że tak wyjdzie pomalowałbym starym sprzętem.Co do głośników to myślałem nad siatkami ale doszedłem do wniosku,że zrobię właśnie takie,ponieważ auto ma być takim trochę Show Car-em a w nich widać elementy nagłośnienia.Dzięki za opinie.

Co do Twojego Aero. Chyba znam odpowiedź na jego "usterkę". Strzeliła Ci pewnie uszczelka między dyszą a korpusem i przedostaje się nią (szczeliną) powietrze. Musisz zrobić taką uszczelkę z maskola. Więcej przeczytasz o tym w "Tajnikach Modelarstwa".

Niestety koledzy nie pomogły uszczelki z maskola itp wciąż aero bąbelkuje.Opisałęm to wszystko i dałem zdjęcia w dziale poświęconym aerografom (użycie i konserwacja)Może jak macie ochotę to zobaczcie.Może miał ktoś taki problemy i mi coś poradzi.Dzięki z góry.

Niestety reanimacja aero nie powiodła się.Dysza się zerwała a do tego żeby malował nie doszedłem.Proszę kolegów więc o polecenie jakiegoś dobregoo mało zawodnego aero.Może coś takiego?

http://www.allegro.pl/item513607135_profesjonalny_aerograf_0_3mm_z_tylna_regulacja.html

ewentualnie taki

http://www.allegro.pl/item509559380_nowy_aerograf_0_3mm_z_tylna_regulacja_hit_fv.html

Edytowane przez Gość

Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące aero.Bo zanim teraz cos kupię chcę się poradzić bardziej doświadczonych kolegów.Czy tego typu aerograf jest dobrym wyborem jeśli chodzi o o malowanie (tylko samochody)i czy są z nimi jakieś kłopoty?

http://www.allegro.pl/item514406128_mar_aerograf_ew6000r_0_3mm_z_dolnym_zbiornikiem.html