Mipan Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Podwozie ukończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Do tej pory byłem zadowolony z Fujimi ale z tym to przesadziliPierwsza przymiarka deski rozdzielczej i zobaczcie jak kierownica jest przesunięta do środka.Aż zachodzi na konsolę środkową Znowu trzeba będzie pokombinować i trochę poszpachlować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Do tej pory byłem zadowolony z Fujimi ale z tym to przesadziliPierwsza przymiarka deski rozdzielczej i zobaczcie jak kierownica jest przesunięta do środka.Aż zachodzi na konsolę środkową Znowu trzeba będzie pokombinować i trochę poszpachlować. U siebie w Evo miałem dokładnie to samo. Trzeba będzie trochę ciąć...niestety. Ale efekt końcowy będzie zdecydowanie lepszy niż teraz to wygląda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 Ja chcę to zrobić bez cięcia.Zakrywam miejsce mocowania kolumny kierownicy i dokleję ją kilka mm obok.Powinno wyjść całkiem dobrze.Zobaczymy jak mi się to uda zrobić.Mam nadzieję że bedę zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2008 Prace nad wnętrzem posunęły się do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 Wnętrze zrobione czysto i schludnie...na prawdę ładnie Oby tak dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2008 No nie wiem czy się uda tak dalej drugi raz malowałem nowym aero i teraz zaczął mi bulkać zbiornik a iglica i dysza wyglądają ok .Długo się nie cieszyłem z nowego nabytku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2008 Dzisiaj ukończyłem już ostatecznie deskę rozdzielczą.Wydaje mi się,że wyszła całkiem dobrze.Miałem podświetlić z boku zegary światłowodem ale nie miałem go jak tam wcisnąć więc tylko podłoga będzie podświetlona co mam nadzieję będzie dobrze widać na następnych zdjęciach jakie wrzucę za kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2008 Zapomniałem dać fotkę głośników więc już się poprawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Deska wygląda bardzo fajnie. Natomiast na głośniki mógłbyś zamontować jakąś siatkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Wszystko wygląda naprawdę świetnie, ale po fakturze farby jestem w stanie na 90% powiedzieć, ze są to Humbrole ;) Nie lubię tych farbek, właśnie,m przez to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2008 No zgadza się to Humbrol chociaż czerwone elementy foteli też Humbrol a wyszły całkiem gładkie ale tu jeszcze miał wpływ aero który mi padł po drugim malowaniu.Zaczął bulgotać zbiornik .Nie leci farba tylko powietrze samo prawie a dysza i iglica są ok.Ale powiem Ci też,że zdjęcia robiłem w 'makro'w rzeczywistości nie jest tak strasznie.Ale muszę pomalować kiedyś farbami Gunze wtedy będę miał porównanie.Muszę ten aero reklamować.Podwozie malowałem też Humbrolem ale prostszym aero i wyszła lepsza faktura.Mam tylko nadzieję że uda się pozytywnie załatwić reklamację.Co do malowania owszem wyszło czysto i bez problemów.Jakbym wiedział że tak wyjdzie pomalowałbym starym sprzętem.Co do głośników to myślałem nad siatkami ale doszedłem do wniosku,że zrobię właśnie takie,ponieważ auto ma być takim trochę Show Car-em a w nich widać elementy nagłośnienia.Dzięki za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Co do Twojego Aero. Chyba znam odpowiedź na jego "usterkę". Strzeliła Ci pewnie uszczelka między dyszą a korpusem i przedostaje się nią (szczeliną) powietrze. Musisz zrobić taką uszczelkę z maskola. Więcej przeczytasz o tym w "Tajnikach Modelarstwa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 Lucas HS dziękuję za radę jutro jadę po maskol(jak będzie) bo u mnie jakoś w sklepie nic nie ma wszystko trzeba zamawiać.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 Niestety koledzy nie pomogły uszczelki z maskola itp wciąż aero bąbelkuje.Opisałęm to wszystko i dałem zdjęcia w dziale poświęconym aerografom (użycie i konserwacja)Może jak macie ochotę to zobaczcie.Może miał ktoś taki problemy i mi coś poradzi.Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 Jakby któryś z kolegów mógł mi powiedzieć czy warto kupić i czy jest łatwy w eksploatacji AEROGRAF MAR-POL EW-440A 0,3mm Z TYLNĄ REGULACJĄ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 A za ile go znalazłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 Lucas 69 zł .Chcę tańszy bo nie mam zamiaru za każde dwa malowania dawać 145 zł a ten mój mi już napsuł krwi i jestem wkurzony.Bo myślałem że w końcu mam dobry sprzęt a tu klapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2008 (edytowane) Niestety reanimacja aero nie powiodła się.Dysza się zerwała a do tego żeby malował nie doszedłem.Proszę kolegów więc o polecenie jakiegoś dobregoo mało zawodnego aero.Może coś takiego? http://www.allegro.pl/item513607135_profesjonalny_aerograf_0_3mm_z_tylna_regulacja.html ewentualnie taki http://www.allegro.pl/item509559380_nowy_aerograf_0_3mm_z_tylna_regulacja_hit_fv.html Edytowane 29 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Bierz który chcesz, obydwa są składane, przez małe żółte rączki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2008 A jest coś składane przez nasze łapki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2008 Dzisiaj zrobiłem pasy bezpieczeństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2008 Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące aero.Bo zanim teraz cos kupię chcę się poradzić bardziej doświadczonych kolegów.Czy tego typu aerograf jest dobrym wyborem jeśli chodzi o o malowanie (tylko samochody)i czy są z nimi jakieś kłopoty? http://www.allegro.pl/item514406128_mar_aerograf_ew6000r_0_3mm_z_dolnym_zbiornikiem.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Bardzo dobry aero. Sam go używam, i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi