Skocz do zawartości

Mitsubishi Lancer EVO IX Fujimi 1/24

Mipan

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 179
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Trochę nie miałem weny ale w końcu wróciła.Oto praktycznie skończone wnętrze.Brakuje tylko butli nitro ale jeszcze jej nie pomalowałem.Zostało też kilka małych poprawek ale to tylko kosmetyka.Mam nadzieję,że dobrze się prezentuje.

beda22f0bcceb352m.jpg

077ad2c0dbd8619dm.jpg

e6202317d0becbc2m.jpg

8bfabd455bba2242m.jpg

Pasy to czarna matowa taśma samoprzylepna ze sklepu z materiałami reklamowymi.Natomiast klamry pasów to sztywny plastik z etui na dokumenty,który wyciąłem i pomalowałem na srebrno.Mocowanie przednich pasów na tylnej kanapie zrobiłem z tych numerków na wypraskach które oznaczają poszczególne detale.Wystarczyło wyciąć , oszlifować i pomalować.

Edytowane przez Gość

Wnetrze nawet łądny ale pasy... Powiedz mi jak się je "uzbraja"? Widzę części pasów bocznych, tylnych i nie bardzo wiem jak chcesz je połączyć....

Pasy szelkowe powinny wyglądać tak o :

http://www.allegro.pl/item476406237_pasy_szelkowe_sparco_fia_mocow_do_klatki_lekkie.html

Zmień je bo nie mają nić wspólnego z rzeczywistością [ mowa o klamrze i ich łączeniu]

fliper_nx to są pasy 4 punktowe ja robiłem 5 punktowe.Widziałem już takie nie raz ale teraz nie mogę odszukać tych zdjęć więc zobacz ten link tam są takie podobne do moich.

http://www.allegro.pl/item511171069_pasy_szelkowe_5_punktowe_kjs_niebieskie_czerwone.html

nie są identyczne ale na 100% widziałęm tak właśnie montowane jak u mnie.jak znajdę to dam zdjęcie.No łączenia cóż nie są z elementów fototrawionych tylko wykonałem je sam.NIe byłem w stanie wyciąć dokładniejszych,a chciałem wszystko zrobić sam.Pozdrawiam.

Jako,że jestem strasznie zawzięty i uparty trochę pokombinowałem i poprawiłem klamry z przodu.Już mnie oczy bolą od patrzenia na takie małe detale.Następnym razem kupuję klamry gotowe fototrawione bo nie będę się już tak męczył..

927f92062e4ce19am.jpg

Lepiej to wygląda ,ale co racja top racja, owielel epij to wygląda z fototrawionki .

Ps u nas we Wrocku w Eduardzie można kupić takie zestawy po 5 zł ...

No i jednak będą pasy"fototrawione".Niewielka cena a efekt o niebo lepszy.Jeszcze nie pracowałem z elementami fototrawionymi,więc proszę o radę w jaki sposób się z nimi obchodzić.Chodzi mi tu o to czym je wycinać żeby nie zniszczyć bo są bardzo delikatne.

11d49de8496b0af4m.jpg

Dobra dawaj fotkę ''kubełka'' z modelu,bo po co nam sama fotka oryginału ? Ładnie

Pozdrawiam.

W pełni ukończone i podświetlone światłowodami wnętrze.Zdjęcie robione prawie o 17;00 stąd nie najlepsza jakość ale dobrze widać podświetlenie.Nad lepszymi zdjęciami popracuję jak już model bedzie cały ukończony.Wtedy całość będzie wyglądała o wiele lepiej.

6b948bf0f85d0553m.jpg