kret69 Napisano 20 Lipca Share Napisano 20 Lipca Na sprzedaż wystawiam własną kolekcję ambulansów w skali 1:72. To nie są gazetowe gotowce (chociaż jest kilka metalowych, w tym przygotowanych do przeróbki) - to efekt dekady pracy modelarskiej. Miała być moim zalążkiem jeszcze większej kolekcji ale życie zmusza mnie do sprzedaży. Kolekcja obejmuje karetki oraz pojazdy medyczne używane na przestrzeni wieków- od średniowiecznych lektyk, przez pierwsze pojazdy Larrey'a z czasów napoleońskich, karetki z okresu Wielkiej Wojny aż po współczesne samoloty i śmigłowce. Samego UH-1 jest 9 rodzajów, taką miałem fazę. Są też pojedyncze modele niemedyczne - M163 czy samolot którym rozbił się Buddy Holly i Ritchie Valens. Do każdego modelu mam informacje dotyczące co to za model, kto go używał, dlaczego jest ważny historycznie (lub nie) i oczywiście czego użyto do budowy . Ale większość znajdziecie na tym forum. W zestawie dodaję obie gabloty. Cena 900 PLN. Cena jest ułamkiem wartości kolekcji i wynika z konieczności życiowej - mam żonę po drugim zawale i niepełnosprawną córkę. Odbiór osobisty w Gdyni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi