Skocz do zawartości

Sprzedam kolekcję.

kret69

Rekomendowane odpowiedzi

Na sprzedaż wystawiam własną kolekcję ambulansów w skali 1:72.

To nie są gazetowe gotowce (chociaż jest kilka metalowych, w tym przygotowanych do przeróbki) - to efekt dekady pracy modelarskiej. Miała być moim zalążkiem jeszcze większej kolekcji ale życie zmusza mnie do sprzedaży. 

Kolekcja obejmuje karetki oraz pojazdy medyczne używane na przestrzeni wieków- od średniowiecznych lektyk, przez pierwsze pojazdy Larrey'a z czasów napoleońskich, karetki z okresu Wielkiej Wojny aż po współczesne samoloty i śmigłowce. Samego UH-1 jest 9 rodzajów, taką miałem fazę.

Są też pojedyncze modele niemedyczne - M163 czy samolot którym rozbił się Buddy Holly i Ritchie Valens.

Do każdego modelu mam informacje dotyczące co to za model, kto go używał, dlaczego jest ważny historycznie (lub nie) i oczywiście czego użyto do budowy . Ale większość znajdziecie na tym forum.

W zestawie dodaję obie gabloty.

Cena 900 PLN.

Cena jest ułamkiem wartości kolekcji i wynika z konieczności życiowej - mam żonę po drugim zawale i niepełnosprawną córkę.

Odbiór osobisty w Gdyni.

IMG_20250720_115005.jpg

Polish_20250720_122410373.jpg

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.