Wojtek91 Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Witam Co do zawieszenia masz pełną racje. Usunięcie tego i przerobienie na lepsze to bardzo dobry pomysł. Nadwozie też jest niczego sobie. Pozdrawiam i zyczę powodzenia w dalszych modyfikacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2008 Oczywiście nie zdzierżyłem i trysnąłem deskę na czarno. Można się było tego spodziewać : po takiej ilości szpachli pozostały niewielkie skurcze. Efekt - papier ścierny w ruch i poprawka. Dodatkowym wyzwaniem jest chromowany rancik dookoła zegarów i radia. W oryginale jego grubość nie przekracza 2mm. Namalowanie tego z ręki... chym szału ni ma, nie malować całkiem tyż pikne nie będzie. Maskowanie taśmą ? Na płaskim elemencie ok, ale to jest w zagłębieniu. Po głowie chodzi mi pomysł by wyciąć cieniutki paseczek z płytki 0,13mm, pomalować na srebrno i wkleić , lub spróbować wychlastać coś takiego z foli aluminiowej. Jednak pojawi się problem kleju, a raczej jego pozostałości. Jest o czym myśleć w długie zimowe wieczory Z tą deską to dziwna sprawa jest, w wersji "angielsko-kierowniczej" schowek jest taki sam jak w cabrio - czyli otwierany do góry. "Normalne" rodzime Golfy mają schowek otwierany w dół. W znacznym stopniu ułatwiło to przerobienie deski, ale wciąż się zastanawiam dlaczego ci mściwi, skośnoocy ludzie, nie mogli w tym modelu wypuścić deski tak jak np w Golfie II takiej i takiej, tzn w wersji dla "normalnych" ludzi i mańkutów , że nie wspomnę o przednich wahaczach, które to sen z powiek mi spędzają ... Na razie rozrysowałem sobie mniej więcej jak powinny one wyglądać. Zakupiłem kilka płaskich płytek oraz vacu ruiny fabryki w 1/72 (ma kilka ciekawych przetłoczeń, które można by wykorzystać, a cena 5 zeta działała na zachętę) i trzeba będzie się zająć demolką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Co do tej obwódki zegarów - są samoprzylepne taśmy aluminiowe modelarskie - Chrome/Aluminium foil - wycinasz, odklejasz, przyklejasz i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Kup sobie marker srebrny, olejny, polecam Jawkers w swoich trucku tak zrobił obwódki na tylnej zabudowie. Bo z BMFem możesz sobie nie poradzić, zbyt mały element. Z deską... to może zrób przekładkę, a co do schowków to cabrio właśnie miały do góry otwierane:). Z wachaczami też nie powinno byc problemu ale to później napisze, lub zagadaj na gg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2008 O take rameczke siem rozchodzi. Jej umiejscowienie daje w kość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 J.W. , marker najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi