Adrianowro Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Napisano 25 Grudnia 2008 Dalsze prace przy podłozu i pigmentach i maskowaniu baboli Stan na dzisiaj Cytuj
rollingstones Napisano 25 Grudnia 2008 Napisano 25 Grudnia 2008 Hej Adrian -mała rada, wywal te krzaki i kup sobie gruby konopny sznur, lub pęki uzywane w hydraulice do uszczelniania rur. Ta ten włos jest delikatny, będzie dużo fajniej. PS. Fotograf ze nie słaby ale prześwietlasz zdjęcia, nie rób ich z lampą albo oddal zródło światła. Cytuj
Adrianowro Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Napisano 25 Grudnia 2008 Hej Adrian -mała rada, wywal te krzaki i kup sobie gruby konopny sznur, lub pęki uzywane w hydraulice do uszczelniania rur. Ta ten włos jest delikatny, będzie dużo fajniej. Mówisz o tych większych ? Kurcze w rzeczywistości nie wyglądają tak źle, a brakuje mi jakiegoś zróżnicowania. Nie chce natomiast iść w zielone krzaki bo to ma być zimo-wiosna bardziej. Czyli błoto, szaro i do d..... Mniejsza"trawa" to są właśnie hydrauliczne pakuły. PS. Fotograf ze nie słaby ale prześwietlasz zdjęcia, nie rób ich z lampą albo oddal zródło światła. Tak wiem ,ze foty nie powalają.Musze przywieść z roboty dodatkowe oświetlenie. Nie robiłem ich z lampą tylko za blisko cykałem.:/ Cytuj
Adrianowro Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Napisano 27 Grudnia 2008 Ciąg dalszy mojego monologu Przytaszczyłem druga lampkę z pracy foty powinny być lepsze. Jakoś nie moge bardziej przydymić pigmentami boku wieży. Ziemia czeka na zakup Still water aby otrzymać kałuże i ściek w samym rowie. Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak się robi takie wilgotne( tłuste) zacieki - plamy na pojazdach? Cytuj
Messer Napisano 27 Grudnia 2008 Napisano 27 Grudnia 2008 Możesz użyć transparentnej czarnej to do mokrych plam, a do tłustych to błyszczącej czarnej ( jako smar ) Cytuj
Adrianowro Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Napisano 28 Grudnia 2008 Za Czakiem - eksperymentuje z błotnym sidoluxem z dodatkiem Gunze mud. Zobaczę jak bardzo ubędzie po wyschnięciu i wtedy podejmę decyzje czy dolać ponownie sidoluxu czy może położyć warstwę still water. Cytuj
Adrianowro Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Napisano 3 Stycznia 2009 CD. Doszła tabliczka - schnie potem ją pomęczę Dalsze prace nad zaciekami rdzy na podstawce. Wtopienie przedniego pancerza w grunt- błotko tam i uwdzie. Osmoliłem wieże i dodałem rdzy na łóżkach ochronnych. Zróżnicowanie błota i dodatnie kałuż oraz powolne nawadnianie "rowa" Pomęczyłem trochę balans bieli w aparacie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi