mac eyka Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia Jako, że tematem przewodnim tegorocznej Babaryby były Pink-Arty pozwoliłem sobie zbudować małego Spitfirka w malowaniu właśnie z roznegliżowaną panienką. Jako bazy użyłem lekko trącającego już myszką zestawu Mk.Vb ze stajni Revella. To ten zestaw który miał swoją premierę prawie 30 lat temu. Dodałem do niego lufki działek z Mastera no i oczywiście kalkomanie. To zestaw Sexi Spitfire z wydawnictwa Exito. Sam montaż przebiegł gładko, większość z Nas zapewne miała kontakt z tym modelem. Miniaturkę pomalowałem Gunziakami z zestawu dedykowanego do maszyn RAF. Kalki z Exito są bardzo dobre. Kładą się bezproblemowo i dobrze reagują na płyny. Maszyna to Spitfire Mk.Vb (EN92)1, ze składu 401 Sqn RCAF, a za jego fajerą najczęściej siadywał F/O Jack Redhill No ale dość tego przynudzania. Pomidory są wszakże do rzucania a nie do trzymania w łapskach podczas czytania głupot. TTTTTAAAADDDDAAAAMMMMM Tak więc lanszafciki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi